Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
10. decembra 2023, 8:39
Čas čítania 0:44

Slovenské železnice majú od nedele nový grafikon. S týmito zmenami musia cestujúci počítať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štátny dopravca sľubuje skvalitnenie cestovania vo viacerých regiónoch, zrýchlenie dopravy na vybraných úsekoch a nové prípoje.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) predstavila nový grafikon 2024, ktorý začal platiť v nedeľu 10. decembra. Štátny dopravca sľubuje skvalitnenie cestovania vo viacerých regiónoch, zrýchlenie dopravy na vybraných úsekoch a nové prípoje. 

Najvýraznejšie sa zmeny dotknú IC vlakov na trase Bratislava – Košice, ktoré budú mať jednotné zastavenia, a do grafikonu zaradili nové zastávky, a to Bratislava-Vinohrady a Liptovský Mikuláš. Rýchlejšia by mala byť pravidelná komerčná IC linka z Viedne do Košíc a späť, a to až o desiatky minút. Pri vlakoch REX Bratislava-Petržalka – Viedeň ZSSK avizovala posilnený 30-minútový interval.

grafikon, ZSSK, železnice
Zdroj: ZSSK

Z Humenného budú premávať prípojné vlaky do Košíc na vlaky Ex a tiež IC vlaky do Bratislavy. Zvýšiť by sa mal aj počet vlakov na trase Bratislava – Rajka. Cestujúci vo Vrútkach budú mať predĺžené prestupné časy na vybrané rýchliky. 

„V 1. kvartáli 2024 ZSSK nasadí ďalších 9 rušňov s ETCS – zlepší sa spoľahlivosť vlakov,“ sľubuje dopravca. Cestujúcich čakajú aj ďalšie zmeny vrátane nového železničného dopravcu Leo Express, ktorý na linke S70 a R70 nahradí ZSSK. Leo Express bude na trase Bratislava – Komárno súčasťou IDS BK. Spoločnosť zavedie častejšie spoje. V dopravnej špičke bude jazdiť každých 20 minút.

Domov
Zdieľať
Diskusia