Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
16. decembra 2023, 13:06
Čas čítania 0:34

Žene v Česku namerali rekordné množstvo alkoholu v krvi. Mala 1 % šancu na prežitie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V nemocnici podpísala reverz a odišla.

Českých záchranárov privolali do jedného z barov na juhovýchode Česka, kde našli ležať bezvládnu ženu s 8,6 promile alkoholu. Mala len jednopercentnú šancu, že prežije, informuje portál TN.cz.

39-ročná žena to podľa dostupných informácií prehnala s vodkou a spadla na zem. Svedkovia jej potom okamžite zavolali záchranku. Ženu následne transportovali do nemocnice v Uhorskom Hradišti a previezli ju na ARO. Hneď ako sa prebrala, podpísala reverz a odišla.

„Náš skúsený lekár, ktorý je v praxi už niekoľko desiatok rokov, uviedol, že sa s niečím podobným nikdy nestretol. Za neho skutočne ide o rekord,“ hovorí pre TN.cz hovorkyňa záchranky Zlínskeho kraja Gabriela Netopilová Sluštíková.

Psychiater Karel Nešpor sa vyjadril, že smrteľné môžu byť oveľa nižšie dávky alkoholu v krvi než 8,6 promile. „Už od štyroch promile je obrovské riziko zástavy dychového centra v predĺženej mieche. Veľkú úlohu zohráva aj genetika, dedičnosť či tolerancia alkoholu,“ dodal. 

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Refresher/Kamila Šebestová FB/Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy
Domov
Zdieľať
Diskusia