Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
2. januára 2024, 11:32
Čas čítania 0:41

Austráliu zaplavili balíčky s kokaínom, ľudia riskujú život, aby ich vylovili. Hrozí im však doživotie vo väzení

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pobrežné hliadky museli v uplynulých dňoch dokonca zachraňovať z mora ľudí, ktorí sa snažili za balíčkami doplávať.

Na austrálskom pobreží medzi Sydney a Newcastlom začalo minulý týždeň more vyplavovať balíčky s kokaínom, informuje Sky News Australia

Jeden z prvých nálezcov drog bol okoloidúci, ktorý pozbieral až 39 balíčkov. Doposiaľ sa na pobreží našlo približne 124 kilogramov kokaínu zabaleného v balíčkoch obrastených drobnými kôrovcami. To môže naznačovať, že v mori sa nachádzali dlhšie.

Polícia prípad vyšetruje a domnieva sa, že môže ísť o drogy pochádzajúce z Južnej Ameriky, ktoré mohli byť pripevnené na trup nákladnej lode. Drogová „zásielka“ sa pod vodou mohla uvoľniť v dôsledku rozbúreného mora, a tak sa vyplavili balíky kokaínu na austrálske pobrežie. 

Polícia varuje, že ak si nálezcovia balíkov ponechajú ich obsah, hrozí im 25 rokov až doživotie za mrežami. Pobrežné hliadky museli v uplynulých dňoch dokonca zachraňovať ľudí z mora, ktorí sa snažili za balíčkami doplávať.

Domov
Zdieľať
Diskusia