Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
3. januára 2024 o 16:00
Čas čítania 0:37

Kontrolóri našli na pultoch kozmetiku kontaminovanú baktériami a nebezpečnými látkami. Tieto produkty vyraď z rutiny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Inšpektori pridali na zoznam nebezpečnej kozmetiky dezodorant, krém na zosvetlenie pokožky a niekoľko tekutých mydiel.

Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Do systému Safety Gate Rapex – systému EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch – ich nahlásili kontrolné orgány v Španielsku, v Rakúsku a vo Švédsku. Výrobky sa môžu vyskytovať aj na Slovensku, upozornil ÚVZ.

Úrady upozorňujú na krémový dezodorant od značky Nuud, ktorý vyrábajú v Holandsku. Forma zloženia výrobku môže spôsobiť upchatie pórov pokožky v oblasti miesta aplikácie, čo môže predstavovať riziko infekcií.

Na zozname nebezpečných výrobkov je aj krém na zosvetlenie pokožky s názvom White Secret Lightening body cream, ktorého krajina pôvodu je Togo. Inšpektori v kréme zistili prítomnosť látky hydroquinone, ktorá môže spôsobiť kožné alergie.

Medzi mikrobiologicky kontaminovanými produktmi baktériou Klebsiella pneumoniae môže byť podľa kontrolórov viacero tekutých mydiel na ruky. Všetky krémy sú pôvodom z Nórska a výrobcom je spoločnosť Kid ASA. Tá produkty stiahla z predaja a spotrebiteľov informovala o závažnosti situácie prostredníctvom internetovej stránky. Baktérie, ktoré sa nachádzali v produktoch, môžu spôsobiť infekcie. 

nebezpečné produktynebezpečné produktynebezpečné produktynebezpečné produkty
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia