Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
24. februára 2024, 16:26
Čas čítania 0:31

Fico chce blokovať vstup Ukrajiny do NATO. Stoltenberg dnes Kyjevu sľúbil opak

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Premiér trvá na tom, že vojna na Ukrajine nemá vojenské riešenie.

Robert Fico v Sobotných dialógoch povedal, že by bola obrovská chyba, keby sme uvažovali o vstupe Ukrajiny do NATO. Premiér potvrdil, že by takéto rozhodnutie blokoval. 

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg v sobotu, naopak, vyjadril presvedčenie, že Ukrajina sa stane členskou krajinou Severoatlantickej aliancie. V deň druhého výročia ruskej invázie na Ukrajinu takisto prisľúbil ďalšiu podporu Kyjevu zo strany NATO. „Ukrajina vstúpi do NATO. Otázka nie je či, ale kedy,“ vyjadril sa Stoltenberg.

Stále platí, že Slovensko nebude vojensky podporovať Ukrajinu

Robert Fico v diskusnej relácii ďalej znova potvrdil, že zo Slovenska na Ukrajinu „nepoputuje ani náboj“. Premiér bude stále podporovať začatie mierových konaní, pretože Rusko sa podľa jeho slov nedá poraziť vojensky. 

„Je naivné domnievať sa, že jadrovú veľmoc, ako je Ruská federácia, môže niekto poraziť v konvenčnej vojne,“ povedal Fico. 

fico
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia