Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
14. marca 2024, 12:09
Čas čítania 0:48

AKTUÁLNE: Na čele RTVS stojí bezdomovec, povedal Taraba

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na tlačovke vystúpila Martina Šimkovičová, Andrej Danko aj Tomáš Taraba.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová na dnešnej tlačovej konferencii rozprávala o zmenách vo verejnoprávnej televízii RTVS. Vystúpil Andrej Danko aj Tomáš Taraba, ktorý označil riaditeľa RTVS Machaja za „bezdomovca“. 

V prvej časti tlačovky sa ministerka ku konkrétnemu zneniu nového zákona nevyjadrila. Uviedla, že v celosvetovom rebríčku dôveryhodnosti médií je Slovensko na 44. mieste zo 46. Podľa ministerky ľudia dnes čoraz viac siahajú po alternatívnych médiách, pretože neposkytujú informácie len z „jedného jediného spektra“.

Šimkovičová tvrdí, že slovenské médiá hlavného prúdu sú neobjektívne v témach, ako je napríklad covid či vojna na Ukrajine. V závere ministerka kultúry uviedla, že novým zákonom chcú posilniť verejnoprávny charakter, a uviedla, že návrh je v súlade s Ústavou SR aj s právom Európskej únie.

Na tlačovej besede bol aj minister životného prostredia Tomáš Taraba, ktorý vyhlásil, že na čele RTVS stojí „bezdomovec zasypaný exekúciami“. Andrej Danko povedal, že nového riaditeľa volia preto, lebo nedôverujú Machajovi ako manažérovi. Zároveň uviedol, že RTVS hrozí bankrot.

10. mája 2024, 18:30 Čas čítania 3:19 Obce dostávali dotácie na športoviská, ktoré dokončili po termíne. Asfaltovali v mraze s tichým súhlasom štátu  Obce dostávali dotácie na športoviská, ktoré dokončili po termíne. Asfaltovali v mraze s tichým súhlasom štátu

Napriek tomu, že tlačová beseda bola určená pre akreditovaných novinárov, do priestorov sa dostala verejnosť. Jeden z prítomných označil Andreja Danka za „debila“. Danko tento incident počas priebehu tlačovej besedy opakovane spomínal. Človeka, ktorý ho urazil, nazval „strapatým“ a vyzval ho, aby sa mu ospravedlnil.

Domov
Zdieľať
Diskusia