Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
15. marca 2024, 18:46
Čas čítania 0:56

AKTUÁLNE: Do ulíc v Bratislave vyšli tisícky Slovákov. Protestujú proti zásahom do RTVS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Protest organizujú strany Progresívne Slovensko a Sloboda a solidarita.

Na bratislavskom Námestí slobody prebieha opozičný protest, ktorý je reakciou na aktuálnu situáciu týkajúcu sa verejnoprávnej televízie RTVS. Na zhromaždení zaznieva kritika, podľa ktorej sa vláda snaží ovládnuť a zničiť nezávislé médiá.

Na bratislavskom proteste sa zúčastnilo okolo 15-tisíc ľudí. Pri menách ako Martina Šimkovičová, Robert Fico alebo Andrej Danko skandovali davy „fuj“ či „hanba“.

Ako prvá rečníčka vystúpila na pódium poslankyňa za SaS Vladimíra Marcinková, ktorá povedala, že „Slovensko nie je Robert Fico, ktorý drukuje Rusku, ani Martina Šimkovičová, ktorá si pomýlila kultúru s propagandou“. Po nej nasledovala poslankyňa Zora Jaurová z Progresívneho Slovenska, ktorá vyjadrila podporu RTVS a zároveň požiadala vládu, aby stiahla zákon, ktorým ruší RTVS.

Vo svojom prejave vyjadrila zdesenie zo smerovania Slovenska. Poslankyňa kritizovala aj Martinu Šimkovičovú a povedala, že z ministerstva kultúry robí priestor nenávisti „nekultúry“ či totalitných praktík. 

Na proteste odzneli aj prečítané slová podporného stanoviska od českých verejnoprávnych médií. Tie vyjadrujú znepokojenie nad návrhom zákona Martiny Šimkovičovej. Podľa nich to znamená likvidáciu existujúceho nezávislého média. České verejnoprávne médiá vyjadrili hlbokú obavu nielen o osud RTVS, ale aj o samotnú demokraciu na Slovensku.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Ako ďalšia rečnila producentka Wanda Hrycová, ktorá obhajovala novinárov aj RTVS a uviedla, že si ich treba vážiť. Takisto povedala, že je nehorázne, keď niekto uráža riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja a smeje sa, že prešiel osobným bankrotom. Narážala tak na slová Tomáša Tarabu, ktorý sa na tlačovej besede o Machajovi vyjadril ako o „bezdomovcovi zasypanom exekúciami“.

Protivládny protest v Bratislave. Protivládny protest v Bratislave. Protivládny protest v Bratislave. Protivládny protest v Bratislave.
Zobraziť galériu
(8)
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa REFRESHER News SK (@refreshernews.sk)

Späť
Zdieľať
Diskusia