Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
22. marca 2024, 18:50
Čas čítania 0:51

Bratislavu čaká veľká zmena v parkovacej politike. Prvé kroky spravia už o pár dní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mesto zjednotí časy regulácie v zónach PAAS, prvou bude Tehelné pole.

Bratislava zjednotí časy v zónach Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS). Prvou zónou, v ktorej plánujú zmeny, je Tehelné pole v Novom Meste. Od pondelka 25. marca začne platiť nový čas regulácie od 8.00 do 24.00 h, a to od pondelka do nedele. Zadarmo tam môžu vodiči parkovať iba od polnoci do 8.00 h.

Podobné zmeny mesto plánuje aj v Ružinove v lokalite Nivy. Tam zjednotia časy v zónach v širšom centre, kde je nápor na parkovacie kapacity väčší aj počas dňa. Rovnako tak zjednotia časy vo všetkých zónach, kde je vysoká občianska vybavenosť, inštitúcie či firmy.

Parkovanie zjednotia aj v zónach s občianskou vybavenosťou aj v obytnej zóne

V zónach, kde je primárne obytná funkcia a občianska vybavenosť, inštitúcie či firmy v menšej miere, bude čas regulácie parkovania počas pracovných dní od 12.00 do 24.00 h. Tento čas regulácie majú napríklad lokality Dvory IV, V a VI v Petržalke, lokalita Biely kríž v Novom Meste či Štrkovec v Ružinove. Avizovaný je aj pre Krasňany v Rači. 

V zónach s takmer výhradne obytnou funkciou bude čas regulácie parkovania od 14.00 do 24.00 h, napríklad v pripravovanej zóne v Karlovej Vsi či Dúbravke.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

Obyvatelia s trvalým pobytom kdekoľvek v Bratislave môžu aj naďalej využívať bonusovú kartu. S ňou môžu parkovať bezplatne dve hodiny každý deň vo väčšine zón.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia