Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
5. apríla 2024, 17:58
Čas čítania 0:20

Strana HLAS vyretušovala fotku, kde ukrajinský vojak objíma mamu. Fotku použili ako emočný príspevok o „mieri“ a výzvu ísť voliť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Strana Hlas na jednej strane hovorí, že nechce vysielať slovenských vojakov do vojny, avšak podľa novej rétoriky strany chce zastaviť pomoc napadnutej Ukrajine, čo by oslabilo jej obranyschopnosť.

Ministri Hlasu-SD na svojich sociálnych sieťach zdieľali fotku vojaka objímajúceho starú ženu s opisom: „Poďte voliť! Aby slovenskí synovia a vnuci neumierali vo vojne!“

Odborník na dezinformácie Jakub Goda na Facebooku upozornil, že politická strana paradoxne vyretušovala originálnu fotku, na ktorej vojakovi jasne svieti na uniforme ukrajinská vlajka. Status s upravenou fotografiou zdieľali Zuzana Dolinková, Richard Raši, Denisa Saková aj Peter Kmec.

„Ukrajinský vojak, ktorému vyretušovali ukrajinskú vlajku, lebo síce dobre poslúži na strašenie vojnou, ale zase nechcú dráždiť ľudí empatiou k Ukrajincom,“ napísal Goda. 

Domov
Zdieľať
Diskusia