Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová TASR
8. apríla 2024, 14:17
Čas čítania 0:50

Danko chce po prezidentských voľbách rokovať. Tvrdí, že bez SNS by Fico nebol premiérom a Pellegrini prezidentom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Andrej Danko na tlačovej konferencii oznámil, že chce vo vláde rokovať. Povedal však aj to, že rešpektuje koaličnú zmluvu.

Andrej Danko na tlačovej konferencii vyhlásil, že chce po zvolení Petra Pellegriniho za prezidenta otvoriť tému toho, ako bude trojkoalícia naďalej fungovať. Podľa neho sa výrazne mení koaličná matematika.

„Je už v rukách nového prezidenta, ako rozloží svoju pozíciu, ako sa bude správať v koaličnej rade a kto ho nahradí. My budeme rešpektovať snem Hlasu a koaličnú zmluvu. Sme však pripravení rokovať o podmienkach o fungovaní koalície, pretože sa zásadne mení politická mapa,“ povedal Danko.

Danko ďalej tvrdí, že napriek tomu, že sa v koalícii mnohokrát rozchádza s názormi koaličných partnerov, vláda bude stabilná a naďalej bude plniť program vlády. Danko tiež očakáva, že parlament čoskoro zmení rokovací poriadok.

Napriek tomu poslal premiérovi aj novozvolenému prezidentovi jasný odkaz. „Bez spojenia národných síl by Robert Fico nebol premiérom a Peter Pellegrini by bez SNS nebol prezidentom,“ vysvetlil Danko a dodal, že SNS urobila všetko pre to, aby vláda Roberta Fica vznikla. 

Hlas sa žiadneho kresla nevzdá

Peter Pellegrini povedal včera 7. apríla v RTVS, že nepredpokladá po volebnom úspechu otváranie koaličnej zmluvy. Vládne strany by si mali ponechať svoje ministerské kreslá. Vyplýva to z vyjadrenia Pellegriniho.

11. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 4:29 Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník

„Voľbou prezidenta sa nič nemení na rozložení síl a vládna koalícia je stabilná, len keď má väčšinu troch poslaneckých klubov, ktoré majú presne podelené jednotlivé rezorty,“ povedal Pellegrini.

danko
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia