Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
9. apríla 2024, 9:48
Čas čítania 0:34

V trenčianskej nemocnici zdravotná sestra podávala pacientom zvyšky opiátov. Tri ženy skončili na ARO, jedna je v kóme

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prípad už vyšetruje polícia.

Zdravotná sestra z oddelenia anestéziológie v Trenčíne odkladala nespotrebované opiáty a podávala ich pacientom. Svojím činom tak ohrozila mnohých ľudí. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov a ich držania a obchodovania s nimi, informuje portál tvnoviny.sk.

Po podaní nespotrebovaných opiátov skončili tri pacientky na ARO, jedna zo žien je v kóme. Anestéziológ Jakub Hložník tvrdí, že zvyšky anestetík sa už pacientom nemôžu podávať. „Hneď sa to musí použiť. Nesmie sa to prenášať, otvorené už vôbec nie. Ani by sa to nemalo prenášať od pacienta k pacientovi. Na jedného pacienta jednu ampulku,“ hovorí Hložník.

Problém s miznúcimi opiátmi si všimli už v decembri. Ampulky našli v skrinke zdravotnej sestry. Nie je isté, ako dlho anestetiká kradla a podávala ich pacientom. Portál informuje, že ženu už v minulosti vyhodili za podobný čin z ilavskej nemocnice. 

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia