Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
16. apríla 2024, 16:07
Čas čítania 0:37

SaS navrhuje zníženie spotrebnej dane. Cena benzínu by klesla aj o 20 centov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SaS predstavila 3 návrhy, ktoré by viedli k zníženiu ceny benzínu.

Poslanec Marián Viskupič navrhuje znížiť spotrebnú daň. Cena benzínu by tak klesla aj o 20 centov. Vláde navrhol 3 možnosti.

Prvou by malo byť zníženie spotrebnej dane z benzínu.

Ďalším riešením by mohlo byť dočasné zníženie DPH či zníženie alebo zrušenie mimoriadnej dane z ruskej ropy, ktorá je vo výške 70 %, čo ceny palív zvyšuje.

Peniaze, o ktoré by štát prišiel znížením spotrebnej dane, by podľa SaS vedel kompenzovať napríklad zrušením „neviditeľného ministerstva športu“ alebo by mohol „spraviť z MIRRI opäť úrad podpredsedu vlády a ušetriť na jeho chode a hlavne pritiahnuť investorov“.

Ceny benzínov v 14. týždni tohto roka podľa údajov Štatistického úradu SR dosiahli najvyššie hodnoty od konca septembra 2023 a blížia sa k minuloročným maximám. Benzín natural 98 sa predával za priemernú cenu 1,895 eura a benzín natural 95 za 1,680 eura za liter. Obidva za týždeň zdraželi o viac ako 2 centy. Naopak, cena nafty klesla na úroveň 1,566 eura za liter.

Späť
Zdieľať
Diskusia