Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
3. júna 2024 o 15:45
Čas čítania 0:30

Vláda plánuje zvyšovať ďalší dôležitý príspevok. Slováci by mohli po novom dostať viac peňazí na pohreb príbuzného

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nová suma príspevku by mohla byť platná od nového roka.

Vláda plánuje zvyšovať štátny príspevok na pohreb. Poslanci by o zmenách mohli rokovať v júni. Aktuálne štát na pohreb prispieva sumou 79,67 eura. Od nového roka by sa suma mohla zvýšiť na 200 eur. Zvyšovanie príspevkov navrhujú poslanci z SNS, informuje RTVS

Slovenská asociácia pohrebných služieb a krematórií dlhodobo upozorňuje na potrebu zvýšenia príspevku. To by malo mať pozitívny vplyv najmä pre sociálne slabších, ktorí by sa mohli s príbuznými dôsledne rozlúčiť.

„Tento príspevok bol skutočne malý. Dá sa povedať, že pomaly ani jeden veniec sa za to nedal kúpiť. Kríže a všetky tieto veci okolo toho tiež zdraželi. Kedysi to stálo 90 eur, teraz to môže stáť 120 eur. Aj cenové relácie v rámci rakiev, tiež sa zdraželo,“ povedal predseda Asociácie pohrebných a kremačných služieb Ladislav Stríž.

pohřební průvodci
Zdroj: Poskytnuto Olegem Vojtíškem
Späť
Zdieľať
Diskusia