Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
5. júna 2024 o 12:36
Čas čítania 0:29

Duolingo cenzurovalo ruskú verziu aplikácie. Nesmela obsahovať zmienky o existencii LGBT+ komunity

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Ruská verzia aplikácie Duolingo porušovala ruský zákon o komunite LGBT+.

  • Ruské štátne médiá informovali, že spoločnosť Duolingo, ktorá slúži na učenie jazykov, cenzurovala v ruskej verzii svoju aplikáciu.
  • Dôvodom je ruský zákon proti „propagande LGBT“, ktorý zakazuje šíriť informácie o LGBT+ komunite, informuje meduza.io.
  • Duolingo ruským požiadavkám vyhovelo.

Prečo je to dôležité: LGBT+ komunita je pravidelne vystavovaná útokom a stigmatizácii. V Rusku tamojší režim proti LGBT+ ľudom zasahuje aj prostredníctvom legislatívy.

Širší kontext: Rusko v krajine LGBT+ komunitu v roku 2023 zakázalo a označilo za extrémistickú. Aplikácia Duolingo preto požiadavke Ruska vyhovela. Miestne sibírske médiá už vo februári upozornili, že istá aktivistická skupina dala na aplikáciu podnet, ktorým sa zaoberala ruská federálna služba pre dohľad v oblasti. Na Duolingo sa sťažovali rodičia, ktorým prekážalo, že aplikácia obsahuje informácie o existencii LGBT+ ľudí.

22. apríla 2024 o 12:30 Čas čítania 6:15 Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu
Domov
Zdieľať
Diskusia