Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
5. júna 2024 o 19:22
Čas čítania 1:00

Štrajkový výbor Markízy vydal stanovisko ku krokom vedenia. Tvrdia, že „hrubo zavádza a manipuluje“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Štrajkový výbor redaktorov Markízy vydal stanovisko k aktuálnej situácii v televízii.

  • Štrajkový výbor zamestnancov Markízy oznámil, že je „rozčarovaný“ z dnešného postupu riaditeľa televízie Petra Gažíka.  
  • Obvinili ho z „hrubého zavádzania a manipulácie“, keď vo vyhlásení tvrdil, že sa redaktori odmietli zúčastniť na spoločnom rokovaní. 
  • Štrajkový výbor sa tiež ohradil voči výzvam na odchod redaktorov a moderátorov.

Prečo je to dôležité: Peter Gažík dnes oznámil ukončenie rokovaní s protestujúcimi zamestnancami. Ako dôvod uviedol, že štrajkovému výboru doručili návrh na dohodu, no podľa Gažíka na ňu výbor údajne nereagoval. Štrajkový výbor však vo svojom stanovisku tvrdí opak a zároveň dodáva, že navrhovaný text im vedenie neposkytlo. 

Citáty: „Peter Gažík hrubo zavádza a manipuluje, ak tvrdí, že sme sa odmietli zúčastniť rokovania, čo používa ako zámienku na útok voči redakcii,“ tvrdí výbor.

„Celý čas nám ide o jediné – pracovať slobodne a podľa novinárskych štandardov tak, ako sme to robili ešte pred pár mesiacmi. Markíza je najsilnejším spravodajstvom na Slovensku a my budeme ďalej bojovať za to, aby to tak ostalo. A preto nikam neodchádzame,“ znejú slová štrajkového výboru. 

27. septembra 2024 o 16:30 Čas čítania 10:16 Adam z Love Islandu: Alagia bola moja favoritka asi tak jeden deň. Verím, že ma už ľudia nebudú vnímať len ako šaša (Rozhovor) Adam z Love Islandu: Alagia bola moja favoritka asi tak jeden deň. Verím, že ma už ľudia nebudú vnímať len ako šaša (Rozhovor)

Širší kontext: Redaktori sa včera na rokovaní s televíziou dohodli, že im vedenie zašle návrh textu požiadaviek dnes do 10.00 h. Namiesto toho im ráno o 8.00 h prišiel email, v ktorom narýchlo žiadali stretnutie, kde vedenie údajne chcelo diskutovať o ich texte.


Redaktori tento text však podľa tvrdenia štrajkového výboru nevideli, a preto o ňom nevedeli diskutovať. Trvali preto na prvotných podmienkach dohody. Televízia následne vydala do médií vyhlásenie, že s nimi ukončujú rokovania. 

 Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

5. júna 2024 o 14:12 Čas čítania 0:52 Televízia Markíza opísala v internom maili rokovania s redaktormi ako konštruktívne. Verejne však oznámila, že očakáva výpovede Televízia Markíza opísala v internom maili rokovania s redaktormi ako konštruktívne. Verejne však oznámila, že očakáva výpovede
4. júna 2024 o 20:16 Čas čítania 0:57 Kovačič prehovoril o situácii v Markíze: Pre vedenie som bol neželaným hosťom, z redakcie cítiť obrovský potenciál zabojovať Kovačič prehovoril o situácii v Markíze: Pre vedenie som bol neželaným hosťom, z redakcie cítiť obrovský potenciál zabojovať
30. mája 2024 o 13:10 Čas čítania 0:55 Redaktori spravodajstva Markízy odvysielali živé vstupy v čiernom oblečení. Gestom reagovali na aktuálnu situáciu v televízii Redaktori spravodajstva Markízy odvysielali živé vstupy v čiernom oblečení. Gestom reagovali na aktuálnu situáciu v televízii
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Kovačič (@michal__kovacic)

Domov
Zdieľať
Diskusia