Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Jakub Paulík
13. júna 2024 o 16:39
Čas čítania 0:23

VIDEO: Medveď sa prechádzal vo Vysokých Tatrách. Na záberoch vidno, ako vystrašil ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: V Tatranskej Štrbe sa včera prechádzal medveď.

➔ Medveď v Tatranskej Štrbe prebiehal na krajnici vedľa hlavnej cesty.
➔ Vystrašil pritom staršiu dvojicu, ktorá začala utekať preč.
➔ Okoloidúce auto na situáciu nereagovalo.

Prečo je to dôležité: Informovanie o výskyte medveďa v daných lokalitách môže predísť možnému riziku nešťastia.

Širší kontext: Od začiatku tohto roka bola v súvislosti s medveďmi na Slovensku vyhlásená mimoriadna situácia vo viacerých okresoch. Parlament preto schválil zákon o odstrele medveďov, podľa ktorého možno po vyhlásení mimoriadnej situácie odstreliť medveďa nachádzajúceho sa v intraviláne miest a obcí či v ich blízkom okolí.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa TATRY 🇸🇰🇵🇱 (@tatry_official)

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

25. apríla 2024 o 17:28 Čas čítania 0:53 Taraba chce proti medveďom bojovať vyrúbaním stromov. Nemali by sa tak kde schovať, tvrdí Taraba chce proti medveďom bojovať vyrúbaním stromov. Nemali by sa tak kde schovať, tvrdí
15. mája 2024 o 14:30 Čas čítania 6:23 Na Slovensku máme za posledné 3 roky viac útokov medveďov ako za predošlých 10 rokov dokopy. Treba ich strieľať? Na Slovensku máme za posledné 3 roky viac útokov medveďov ako za predošlých 10 rokov dokopy. Treba ich strieľať?
20. apríla 2024 o 10:44 Čas čítania 0:37 MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili aj útoky MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili aj útoky
Domov
Zdieľať
Diskusia