Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
17. júna 2024 o 21:01
Čas čítania 0:53

Prezidentka Čaputová takmer nezložila sľub. Pár dní pred inauguráciou zistila zdrvujúcu správu, jej dcére našli nádor na mozgu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Zuzana Čaputová uvažovala, že nenastúpi do úradu prezidenta.

  • Zuzana Čaputová do poslednej chvíle nevedela, či zloží prezidentský sľub. Iba pár dní pred inauguráciou sa dozvedela, že jej mladšia dcéra má nádor na mozgu, píše Denník N.
  • Prezidentka v knihe rozhovorov pre šéfredaktora českého týždenníka Respekt Erika Taberyho povedala, že správa ju hlboko zasiahla.
  • To, že nádor nie je nebezpečný, sa prezidentka dozvedela až po rokoch.

Prečo je to dôležité: Zuzana Čaputová takmer nezložila sľub a nenastúpila do úradu prezidenta. Po odovzdaní funkcie do rúk nového prezidenta otvorene hovorí o svojich skúsenostiach z obdobia, počas ktorého sa vystriedalo päť vlád.

Citát: „Bola som pripravená, že nezložím prezidentský sľub a budem s ňou, keď to bude potrebné. Vôbec som netušila, čo sa bude diať. Čakala ma jedna obrovská zmena a do toho prišlo týždeň predtým niečo úplne iné,“ hovorí.

Širší kontext: Zuzana Čaputová zobrala na vyšetrenie svoju staršiu dcéru po tom, čo zle doskočila na telesnej výchove. Rozhodla sa však, že pre časté bolesti hlavy dá vyšetriť aj jej vtedy 15-ročnú dcéru Emmu. Povedala, že keď jej lekár oznámil hrozivú správu, bolo to ako emocionálna strela.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Emma Čaputová tvrdila, že ani len nerozmýšľala nad tým, že by jej matka nenastúpila do úradu. „Našťastie sa nádor ukázal nie nebezpečný. Síce sme túto istotu získali až po pár rokoch sledovania a vyšetrení, ale nečelila som napokon takým výzvam, akým čelia ľudia s onkologickým ochorením,“ povedala. 

čaputová
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia