Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
14. júna 2024 o 18:59
Čas čítania 0:33

Žena ulovila v Dolnom Kubíne vlastnou zbraňou medvedicu. Rozrezala ju a kusy zvieraťa sa snažila previezť za hranice

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Čo sa deje: Češka ulovila v apríli vlastnou dlhou guľovou zbraňou samicu medveďa hnedého.

  • Enviropolícia obvinila 33-ročnú českú občianku z nelegálneho ulovenia medveďa.
  • Žena v apríli minulého roka v okrese Dolný Kubín protiprávne ulovila vlastnou dlhou guľovou zbraňou s tlmičom hluku samicu medveďa hnedého.
  • Medvedicu následne rozrezala a jej časti vložila do plastových nádob a vriec.

Prečo je to dôležité: Medveď hnedý je chránený druh v mnohých krajinách vrátane Slovenska. Nelegálny lov je vážnym porušením zákonov o ochrane prírody a môže viesť k trestnému stíhaniu.

Citát: „Po tomto čine sa na vozidle presúvala smerom do Česka, avšak bola zastavená políciou SR,“ informuje polícia v tlačovej správe.

Širší kontext: Žena z Česka porušila zákon o ochrane prírody a krajiny, keďže neoprávnene usmrtila chráneného živočícha a obchodovala s ním za cenu 5 000 eur. Pokiaľ jej dokážu vinu, hrozí jej trest odňatia slobody až do výšky päť rokov.

Prečítaj si aj tieto články: 

13. júna 2024 o 16:39 Čas čítania 0:23 VIDEO: Medveď sa prechádzal vo Vysokých Tatrách. Na záberoch vidno, ako vystrašil ľudí VIDEO: Medveď sa prechádzal vo Vysokých Tatrách. Na záberoch vidno, ako vystrašil ľudí
12. júna 2024 o 18:29 Čas čítania 0:35 Pri Banskej Bystrici zastrelili medvedicu a tri mláďatá. Často vchádzali do zastavanej časti obce Pri Banskej Bystrici zastrelili medvedicu a tri mláďatá. Často vchádzali do zastavanej časti obce
10. júna 2024 o 16:30 Čas čítania 0:24 Medveď útočil na zvieratá na severozápade Slovenska. Vrátil sa po dlhom čase, neodplašili ho ani výstrely Medveď útočil na zvieratá na severozápade Slovenska. Vrátil sa po dlhom čase, neodplašili ho ani výstrely

Domov
Zdieľať
Diskusia