Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová TASR
22. júna 2024 o 8:27
Čas čítania 0:51

Seniorky vložili medzi smetiaky desiatky tisíc eur, šperky aj kľúče od auta. Polícia zverejnila detaily nového typu podvodu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Seniorky naleteli podvodníkom a na verejnom priestranstve im odovzdali svoje životné úspory a cennosti.

  • Bratislavská polícia vyšetruje prípad podvodu, pri ktorom prišli dve seniorky o šperky a tisíce eur.
  • Financie od nich vylákala falošná pracovníčka kriminálnej agentúry.
  • Polícia apeluje na ľudí, aby svojich starších príbuzných poučili o častých praktikách podvodníkov. 

Prečo je to dôležité: Informovanie o podobných prípadoch zvyšuje povedomie o možných rizikách a podobách podvodov. Aj vďaka správam tohto typu dokážu ľudia lepšie chrániť svojich starších príbuzných pred podobnými praktikami. 

Citát: „Seniorky v uplynulých dňoch kontaktovala falošná pracovníčka kriminálnej agentúry. V dlhom telefonáte ich vystrašila informáciou, že na základe poznatkov polícia zadržala skupinu páchateľov, u ktorej našli papier s ich menami a adresami. Preto sa ich rozhodli kontaktovať a upozorniť, že ich cennosti sú ohrozené,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Širší kontext: V telefonáte podvodníčka seniorkám odporučila, aby šperky a peniaze dali do obálky a odniesli ich na konkrétne miesta v Bratislave. Prvá seniorka položila tašku s 12 500 eurami a so šperkami medzi kontajnery na jednej z ulíc v Ružinove.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Ďalšia položila za múrik na Ivanskej ceste tašku s finančnou hotovosťou 11 500 eur, so šperkami, s dokladmi a kľúčmi od vozidla. Následne sa presunula do banky, kde vybrala 10 000 eur, ktoré dala do kríkov neďaleko Letiska M. R. Štefánika. 

Keď chceš vedieť viac, tak si prečítaj aj tieto články:

19. júna 2024 o 19:18 Čas čítania 0:55 Falošný vojak okradol Bratislavčanku o 60 000 €: namiesto vytúženého stretnutia musela ísť na políciu Falošný vojak okradol Bratislavčanku o 60 000 €: namiesto vytúženého stretnutia musela ísť na políciu
1. júna 2024 o 17:11 Čas čítania 0:38 Nenaleť na falošné ponuky práce. Podvodníci ti môžu vybieliť účet a zneužiť osobné údaje, upozorňuje polícia Nenaleť na falošné ponuky práce. Podvodníci ti môžu vybieliť účet a zneužiť osobné údaje, upozorňuje polícia
14. mája 2024 o 18:48 Čas čítania 0:22 Bratislavská polícia upozorňuje na novú formu podvodov. Obeť za jeden deň prišla o stovky eur Bratislavská polícia upozorňuje na novú formu podvodov. Obeť za jeden deň prišla o stovky eur
Domov
Zdieľať
Diskusia