Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
1. júna 2024 o 17:11
Čas čítania 0:38

Nenaleť na falošné ponuky práce. Podvodníci ti môžu vybieliť účet a zneužiť osobné údaje, upozorňuje polícia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Takto podvodníkov ľahko prekukneš.

Slovenská polícia upozorňuje na falošné ponuky práce. Ľuďom dávajú ponuky s rozprávkovým platom vo výške od 20 eur až po 10-tisíc eur za deň. Podvodníci namiesto práce cez telefón vybielia účty a zneužívajú osobné údaje. 

Polícia občanom pripomína, ako podvodníkov prekukneš: 

  • Podvodníkov prezrádza čudne vyzerajúca e-mailová adresa alebo telefónne číslo so zahraničnou predvoľbou. Ak dostaneš takúto správu, rovno ju vymaž.
  • Prezrádza ich aj mizerná slovenčina. Falošné správy často obsahujú nesprávne slovíčka, zlý slovosled či zvláštne slovné spojenia.
  • V neposlednom rade je to samotná ponuka, na ktorú chcú čitateľa nalákať. Väčšinou sa podvodníci tvária ako firma, ktorá hľadá zamestnancov čím skôr. Na prácu ti netreba žiadnu kvalifikáciu, stačí robiť pár minút z pohodlia domova. Ponúkajú vysoké sumy peňazí. 

„Ak vidine rozprávkového zárobku neodoláte a podvodníkom odpíšete, spracujú si vás tak, aby ste im buď poskytli citlivé údaje, ktoré môžu zneužiť, alebo vás priamo pripravia o peniaze. Ak ste sa stali obeťou takéhoto podvodu, neváhajte a choďte na najbližšiu policajnú stanicu,“ uzatvára polícia. 

Späť
Zdieľať
Diskusia