Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
19. júna 2024 o 19:18
Čas čítania 0:55

Falošný vojak okradol Bratislavčanku o 60 000 €: namiesto vytúženého stretnutia musela ísť na políciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Len 57-ročná žena naletela mužovi na známy podvod, prostredníctvom ktorého ju okradol.

  • Bratislavčanka si myslela, že si píše so ctiteľom z Facebooku, ktorý sa jej predstavil ako stavebný inžinier Paul pracujúci v Sýrii, informuje polícia.
  • Podvodník 57-ročnú ženu okradol v priebehu 3 mesiacov o takmer 60-tisíc eur, a tak šla namiesto vytúženého stretnutia podať trestné oznámenie na políciu.
  • Momentálne sa prípadom zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III.

Prečo je to dôležité: Jedným zo spôsobov, ako predísť podobným podvodom, je informovanie a poukazovanie na ne. Práve to pomáha šíriť povedomie o rôznych podvodných praktikách ďalej medzi ľudí. Tým vieme znížiť riziko okradnutia. 

Citát: „Opätovne upozorňujeme na podvodné profily neznámych osôb vystupujúcich pod identitou lekárov, bankárov, vojakov, chorých boháčov, ktorí nemajú komu zveriť svoje dedičstvo,“ pripomínajú policajti. 

Širší kontext: Žena si s podvodníkom písala takmer 3 mesiace. Počas tohto obdobia muž žiadal Bratislavčanku o uhradenie platieb na rôzne účely. Zároveň tvrdil, že jej chce poslať rodinné dedičstvo. Žena podvodníkovi dôverovala a vysoké čiastky peňazí zasielala na rôzne účty. Až keď sa celková suma vyšplhala na 59 250 eur, uvedomila si, že sa stala obeťou podvodu.

Ako zistíš, že komunikuješ s podvodníkom?

  • Najčastejšie ide o falošného lekára, vojaka, bankára alebo inžiniera nachádzajúceho sa v zahraničí.
  • Používanie prehnane odborných slov pri opise svojej činnosti.
  • Postupné získavanie dôvery najčastejšie prostredníctvom vyznávania lásky.
  • Napriek deklarovanému finančnému a sociálnemu zabezpečeniu ich osoby žiadajú poskytnutie finančných prostriedkov.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články: 

1. júna 2024 o 17:11 Čas čítania 0:38 Nenaleť na falošné ponuky práce. Podvodníci ti môžu vybieliť účet a zneužiť osobné údaje, upozorňuje polícia Nenaleť na falošné ponuky práce. Podvodníci ti môžu vybieliť účet a zneužiť osobné údaje, upozorňuje polícia
14. mája 2024 o 18:48 Čas čítania 0:22 Bratislavská polícia upozorňuje na novú formu podvodov. Obeť za jeden deň prišla o stovky eur Bratislavská polícia upozorňuje na novú formu podvodov. Obeť za jeden deň prišla o stovky eur
10. mája 2024 o 20:31 Čas čítania 0:44 Podvodníci v Bratislave pripravili dôchodkyne o tisíce eur. Vydávali sa za lekára a policajta Podvodníci v Bratislave pripravili dôchodkyne o tisíce eur. Vydávali sa za lekára a policajta
Domov
Zdieľať
Diskusia