Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
27. júna 2024 o 9:08
Čas čítania 0:31

Pri Nitre sa včera vytvorilo tornádo, silným búrkam však nie je koniec. Výstrahy dnes platia pre celé Slovensko

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Neutíchajúce dažde spôsobili problémy slovenským mestám. Meteorológovia varujú pred ďalšou vlnou intenzívnych búrok.

  • Búrky na našom území zostanú aj v priebehu dnešného dňa. Počítať by si mal s teplotami od 24 do 28 °C. Tropickú hranicu 30 °C treba očakávať iba vo východnej časti Slovenska.
  • S príchodom búrok rátaj v popoludňajších hodinách. Vyskytovať sa budú najmä na juhozápade a v oblasti Východoslovenskej nížiny. 
  • Okrem silných dažďov hrozia aj záplavy. 

Prečo je to dôležité: Varovanie občanov pred nebezpečnými prírodnými javmi môže pôsobiť ako prevencia. Ľudia sa tak lepšie pripravia na nepriaznivé počasie.

Širší kontext: Búrky očakávaj najmä v oblasti hôr. SHMÚ udelil výstrahu prvého stupňa pred povodňami pre Sabinov a Prešov. Najohrozenejšími sú Spišská Nová Ves a Gelnica, ktorej udelili výstrahu druhého stupňa. Výstrahy prvého stupňa pred búrkami platia od 18.00 do 19.00 h pre celé Slovensko.

mapamapa
Zobraziť galériu
(2)

Prečítaj si aj tieto články:

26. júna 2024 o 20:29 Čas čítania 1:05 Viaceré mestá majú zatopené ulice. V Nitrianskom kraji vyhlásili najvyššie výstrahy pred búrkami Viaceré mestá majú zatopené ulice. V Nitrianskom kraji vyhlásili najvyššie výstrahy pred búrkami
26. júna 2024 o 20:14 Čas čítania 0:31 VIDEO: Pri Nitre sa prehnalo tornádo. Škody spôsobilo najmä na lesnom poraste VIDEO: Pri Nitre sa prehnalo tornádo. Škody spôsobilo najmä na lesnom poraste
27. júna 2024 o 7:38 Čas čítania 0:35 Búrka v Nitre zdemolovala mesto. Zaplavilo domy a na uliciach skončili splašky Búrka v Nitre zdemolovala mesto. Zaplavilo domy a na uliciach skončili splašky
Domov
Zdieľať
Diskusia