Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
26. júna 2024 o 20:14
Čas čítania 0:31

VIDEO: Pri Nitre sa prehnalo tornádo. Škody spôsobilo najmä na lesnom poraste

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: V obci Žirany sa dnes prehnalo tornádo.

  • Podľa informácií portálu iMeteo.sk sa pri Nitre v obci Žirany prehnalo tornádo. K udalosti došlo krátko pred sedemnástou hodinou.
  • Oblasť dnes podľa iMeteo.sk zasiahli najsilnejšie búrky.
  • Tornádo údajne spôsobilo menšie škody, a to predovšetkým na lesnom poraste.
  • V niektorých oblastiach Nitry spozorovali aj downburst. Ide o silný zostupný prúd vzduchu. Ten sa po dotyku so zemou rozteká do strán a spôsobuje škody.

Prečo je to dôležité: Tornáda sú na Slovensku pomerne ojedinelé. Klimatické zmeny však spôsobujú, že sa na extrémne výkyvy počasia a netradičné javy, ktoré zapríčiňujú značné škody, treba pripraviť aj na našom území.

Širší kontext: Meteorológovia dnes zvýšili výstrahy pred búrkami na takmer celom Slovensku. Najmä na západnom a strednom Slovensku pribudli výstrahy druhého stupňa. Výstrahy druhého stupňa sa týkajú Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja, ako aj väčšiny Trenčianskeho a Banskobystrického kraja. 

Domov
Zdieľať
Diskusia