Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR Aneta Gospičová
26. júna 2024 o 20:29
Čas čítania 1:05

Viaceré mestá majú zatopené ulice. V Nitrianskom kraji vyhlásili najvyššie výstrahy pred búrkami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dažde spôsobili problémy v celej Nitre a okolí.

V Nitrianskom kraji pribudli v stredu večer výstrahy tretieho stupňa pred silnými búrkami. Platia pre okresy Komárno, Nitra a Nové Zámky. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

26. júna 2024 o 20:14 Čas čítania 0:31 VIDEO: Pri Nitre sa prehnalo tornádo. Škody spôsobilo najmä na lesnom poraste VIDEO: Pri Nitre sa prehnalo tornádo. Škody spôsobilo najmä na lesnom poraste

Meteorológovia varujú v týchto okresoch pred výskytom silných búrok spojených s prudkým lejakom. Ten môže dosahovať intenzitu až do 50 milimetrov za 30 minút. Vietor tu môže v nárazoch dosahovať rýchlosť do 110 kilometrov za hodinu. Meteorológovia upozorňujú aj na krúpy, ktoré môžu mať veľkosť aj viac ako dva centimetre.


Na zvyšku západného a v časti stredného Slovenska naďalej platia výstrahy druhého stupňa. Týkajú sa Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja, ako aj väčšiny Trenčianskeho a Banskobystrického kraja. Pre ostatné okresy Trenčianskeho a Banskobystrického kraja, ako aj pre Žilinský kraj a viaceré regióny Košického a Prešovského kraja platia výstrahy prvého stupňa.

Záplavy a neprejazdné cesty v celej Nitre

Silné dažde a prívalová voda spôsobili problémy v celej Nitre a okolí. Viaceré ulice sú zaplavené a neprejazdné, a to predovšetkým v centre mesta. Silné dažde spôsobili preťaženie kanalizácie, informovala radnica.


Doprava v centre mesta je aktuálne z hlavnej križovatky odklonená poza tamojšie obchodné centrum. Na mieste riadi dopravu polícia. Záchranné zložky sú v teréne, po ustálení dažďa začnú pracovať na odčerpávaní vody, potvrdilo vedenie mesta. Občanom odporúča v prípade potreby okamžitej pomoci volať núdzové číslo 112.


Na križovatke ulíc Štúrova a Štefánikova pri tamojšom obchodnom centre vydulo cestu a uvoľnil sa kus asfaltového povrchu. Polícia úsek uzavrela. Časť kanálov vyplavila voda, zostali bez poklopov.


Poškodená cesta je aj na ulici Na strelnici v Nitrianskych Hrnčiarovciach. Za Dolnými Lefantovcami smerom na Oponice spadol na cestu strom. Podľa meteorologických predpovedí sa očakáva dážď až do skorých ranných hodín. 

 

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia