Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR Nina Miščíová
27. júna 2024 o 7:38
Čas čítania 0:35

Búrka v Nitre zdemolovala mesto. Zaplavilo domy a na uliciach skončili splašky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Prietrž mračien a vytrvalý dážď napáchali v Nitre rozsiahle škody. Zasadať musel krízový štáb.

  • V stredu podvečer zasiahla Nitru prietrž mračien spolu s vytrvalým dažďom. Mesto utrpelo niekoľko rozsiahlych škôd.
  • Bezprostredne po zistení závažnosti situácie zasadal Krízový štáb mesta Nitra.
  • Podľa nitrianskeho primátora Mareka Hattasa sú v celom meste zaplavené a poškodené miestne komunikácie, rodinné domy a pozemky.

Prečo je to dôležité: Nepriaznivé počasie a búrky včera večer potrápili Slovensko. Pri Nitre ľudia dokonca pozorovali tornádo. Na viacerých častiach Slovenska vznikajú povodne, ktorých výsledkom sú obrovské škody.

Citát:„Škody na verejnom aj súkromnom majetku sú mimoriadne vysoké. Momentálne môžem konštatovať, že neevidujeme následky na životoch, a pevne verím, že to tak aj zostane,“ skonštatoval primátor Nitry Marek Hattas.

Širší kontext: Vo viacerých mestských častiach voda vytopila pivnice, rodinné domy, naplavila kamene do kanalizácie, čo spôsobilo únik splaškov, ale aj poškodila verejné osvetlenie. Mesto upozorňuje aj na zaplavený a neprejazdný podjazd pod R1A z Napervillskej ulice na Zobor.

Prečítaj si aj tieto články:

26. júna 2024 o 20:29 Čas čítania 1:05 Viaceré mestá majú zatopené ulice. V Nitrianskom kraji vyhlásili najvyššie výstrahy pred búrkami Viaceré mestá majú zatopené ulice. V Nitrianskom kraji vyhlásili najvyššie výstrahy pred búrkami
26. júna 2024 o 20:14 Čas čítania 0:31 VIDEO: Pri Nitre sa prehnalo tornádo. Škody spôsobilo najmä na lesnom poraste VIDEO: Pri Nitre sa prehnalo tornádo. Škody spôsobilo najmä na lesnom poraste

Domov
Zdieľať
Diskusia