Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
16. júla 2024 o 10:40
Čas čítania 0:51

KALKULAČKA: Slováci môžu dostať príspevok na slnečné kolektory či tepelné čerpadlá. Musia splniť dôležitú podmienku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská inovačná a energetická agentúra spúšťa aktiváciu a vydávanie poukážok z projektu Zelená domácnostiam.

  • Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) spolu s Ministerstvom hospodárstva SR spúšťa aktiváciu a vydávanie poukážok z projektu Zelená domácnostiam na podporu inštalácie zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie.
  • Ako prvé môžu zhotovitelia aktivovať žiadosti na kotly na biomasu a slnečné kolektory, a to už od utorka 16. júla od 11.00 h. Poukážky k aktivovaným žiadostiam budú vydávať nasledujúci deň. 
  • Po kotloch na biomasu a slnečných kolektoroch budú nasledovať tepelné čerpadlá, pre ktoré bude aktivácia spustená v pondelok 22. júla (vydávanie poukážok 23. júla) a k fotovoltickým panelom a veterným turbínam v pondelok 29. júla (vydávanie poukážok 30. júla).

Prečo je to dôležité: Domácnosti si podľa MH už v súčasnosti môžu prostredníctvom kalkulačky overiť, či spĺňajú podmienky na získanie vyšších príspevkov. V prípade, ak ich príjem nepresahuje stanovenú výšku, rezort hospodárstva odporúča počkať s aktiváciou vydania poukážky v rámci projektu Zelená domácnostiam.

Širší kontext: V treťom štvrťroku 2024 plánuje MH a SIEA spustenie nového projektu Zelená solidarita, v ktorom budú môcť nízkopríjmové domácnosti získať poukážky až s 90 % mierou podpory na inštaláciu kotlov na biomasu, slnečných kolektorov a fotovoltických panelov. Pre tento projekt je alokovaný rozpočet vo výške 30 miliónov eur.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Po spustení nového projektu Zelená solidarita budú môcť následne v elektronickej žiadosti potvrdiť, že spĺňajú podmienky tohto projektu, a hodnota poukážky sa automaticky upraví na výhodnejšiu.

Domov
Zdieľať
Diskusia