Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
25. júla 2024 o 13:43
Čas čítania 0:41

Slovenský rozhlas začal s vysielaním národnej hymny. Okolo polnoci ju hrajú na všetkých staniciach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štátnu hymnu by mali do vysielania podľa novely zákona zaradiť v čase od 23.30 do 00.30 h.

  • Všetky rozhlasové stanice Slovenského rozhlasu začali s vysielaním slovenskej hymny.
  • Približne okolo polnoci sa na každej stanici od Rádia FM až po Rádio Junior spustí hymna, ktorú interpretuje Slovenský filharmonický zbor.
  • STVR má podľa novely zákona povinnosť v televíznom i rozhlasovom vysielaní zaradiť v čase od 23.30 do 00.30 h štátnu hymnu SR.

Prečo je to dôležité: Schválený zákon o novej RTVS je ostro kritizovaný opozíciou, verejnosťou, ale aj zamestnancami. Časť z nich niekoľkokrát vstúpila do časovo obmedzeného štrajku. Opozícia usporiadala niekoľko verejných protestov, na ktorých sa zúčastnili tisícky ľudí.

Citát: „Štátna hymna nie je samostatná relácia, ale ide o vysielanie z kategórie doplnkového programu. Z tohto dôvodu nebolo vysielanie štátnej hymny  publikované v programových prehľadoch,“ povedala hovorkyňa Zuzana Vicelová.

Širší kontext: Hymnu by mala vysielať aj Slovenská televízia. V programe zatiaľ nie je zaradená. Novelu zákona, ktorá ruší RTVS schválila vláda v apríli tohto roka. Okrem vysielania štátnej hymny bude po novom riaditeľa voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry SR.

Prečítaj si aj tieto články:

24. apríla 2024 o 11:34 Čas čítania 1:32 AKTUÁLNE: Vláda schválila zákon, ktorým ruší RTVS. Náhradou bude Slovenská televízia a rozhlas – STVR AKTUÁLNE: Vláda schválila zákon, ktorým ruší RTVS. Náhradou bude Slovenská televízia a rozhlas – STVR
25. júla 2024 o 6:45 Čas čítania 1:04 Európska komisia varuje Slovensko, môžeme prísť o miliardy z Únie. Na vine je návrh zákona Dankovej SNS Európska komisia varuje Slovensko, môžeme prísť o miliardy z Únie. Na vine je návrh zákona Dankovej SNS
18. júla 2024 o 19:31 Čas čítania 1:08 Novela Trestného zákona Ficovej vlády v praxi: Dôchodcu okradli o 83-tisíc eur a rodinný dom, teraz ich súd prepustil Novela Trestného zákona Ficovej vlády v praxi: Dôchodcu okradli o 83-tisíc eur a rodinný dom, teraz ich súd prepustil
STVR, HYMNA
Zdroj: STVR
Domov
Zdieľať
Diskusia