Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
včera 16. októbra 2024 o 9:19
Čas čítania 0:45

Finančná správa chystá veľkú akciu na slovenských podnikateľov. Hrozí likvidačnými pokutami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Finančná správa bude počas jesene naďalej intenzívne kontrolovať aj podnikateľov.

  • Finančná správa vykonala počas leta kontrolnú akciu „Horúce leto 3“, pri ktorej skontrolovala takmer 2 000 gastroprevádzok, festivalov a jarmokov. Zistili, že v 41,3 % prípadov neboli tržby správne evidované.
  • Podnikateľom, ktorí porušili zákon, udelili pokuty vo výške 270 350 eur. Najčastejším prehreškom bolo neevidovanie tržieb.
  • Finančná správa teraz spustila nadväzujúcu akciu s názvom „Návrat“, aby skontrolovala, či podniky odstránili zistené nedostatky.

Citát: „Finančná správa počas jesene nadväzuje na horúce leto a neutlmuje svoje kontrolné aktivity. Svoju pozornosť aktuálne vo zvýšenej miere cieli na podnikateľov, ktorí napriek predchádzajúcej uloženej sankcii naďalej porušujú zákonnú povinnosť evidovať tržby v rámci kontrolnej akcie „NÁVRAT“. Finančná správa bude počas jesene naďalej intenzívne kontrolovať aj podnikateľov, ktorí kontrolu v minulosti ešte nemali, ale ich tržba je vzhľadom na charakter ich podnikateľskej činnosti nízka“ uvádza finančná správa.

Širší kontext: Ak kontrolóri zistia opakované porušenia, podnikateľom môžu hroziť prísnejšie sankcie, vrátane pokút až do výšky 6 600 eur, zákazu činnosti alebo dokonca trestného stíhania v prípade používania podvodných pokladníc.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Akcia „Horúce leto 3“ a jesenná kontrola „Návrat“ majú za cieľ zvýšiť dodržiavanie pravidiel v gastropriemysle. Po upozorneniach sa v lete zvýšili tržby o viac ako 2,6 milióna eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia