Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. apríla 2023, 20:40
Čas čítania 0:55

Nové detaily o postrelení kadetky Mišky. Inštruktor vymyslel „duel“, pri ktorom vraj porušil všetky pravidlá používania zbraní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Celé konanie strelca je zachytené aj na kamerovom zázname.

Postrelená kadetka Miška tvrdí, že si pamätá všetko, čo sa v deň streľby stalo. Pre TV Markíza to teraz potvrdil aj jej advokát. Ten tvrdí, že žiaci okrem používania zbrane trénovali aj streľbu na seba.

Obvinený pedagóg Vladimir Šeparnev však nevie vysvetliť, ako sa do zbrane dostal ostrý náboj. Rodičom poslal ospravedlňujúci list, v ktorom žiada o odpustenie.

„Mali mať také cvičenie, že on to nazval ‚duel‘, že budú strieľať na seba. Čo je v rozpore so všetkými možnými princípmi, čo sa týka zaobchádzania so zbraňou. Najprv on ukazoval, ako sa to má robiť, s jednou z tých študentiek, no a potom všetci štyria, že kto bude rýchlejší. No a v rámci tohto duelu vyšla tá rana z jeho zbrane,“ povedal advokát postrelenej študentky.

Polícia strelca podozrievala, že sa zbavil zásobníkov

Na kamerových záznamoch je zachytené aj to, ako sa inštruktor správal tesne po streľbe. „Zakričala veľmi, spadla na zem, cítila veľkú bolesť a volala na neho, nech volá záchranku. On sa nevedel pohnúť, on tam stál a iba pozeral. Jedna z tých spolužiačok rýchlo pribehla a išla volať záchranku,“ objasňuje advokát.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Viackrát opustil strelecký polygón, vyšiel von, zase sa doň vrátil, zase vyšiel von. Bolo tam podozrenie zo strany polície, či sa náhodou nemohol zbaviť tých zásobníkov, ktoré mal pri sebe. To bol aj dôvod, prečo boli privolaní psovodi a prehľadali okolie, kde sa pohyboval. Ale nenašli nič,“ uzatvára advokát.

Domov
Zdieľať
Diskusia