Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
20. apríla 2023, 11:59
Čas čítania 0:38

Zo Slovenska odchádza známy módny reťazec. Preslávil sa žalobou na štát

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Hlavným dôvodom odchodu populárnej značky sú vysoké náklady na prevádzkovanie.

Od začiatku roka začali predajne pod značkou Tommy Hilfiger postupne opúšťať viaceré nákupné centrá. Prevádzky už uzatvorili v obchodných centrách  Aupark a Vivo v Bratislave či nitrianskom centre Mlyny, informuje portál Index SME.

Známa módna značka spadá pod skupinu Denim Group. Tú mohla verejnosť registrovať aj počas pandémie, keď sa rozhodla zažalovať štát. Vedenie prevádzok uviedlo ako hlavný dôvod odchodu vysoké prevádzkové náklady či optimalizáciu sietí predajní na nové nákupné zvyky zákazníkov.

Vysoké prevádzkové náklady a zmeny predajných procesov

„V niektorých obchodných centrách nedošlo k dohode s prenajímateľom po indexácii (zvýšení) nájmov a navyšovaní poplatkov za služby a energie, preto bola v súlade s plánom optimalizácie ich činnosť pozastavená,“ uviedol pre Index SME majiteľ spoločnosti Ondrej Konečný.

Konečný taktiež priblížil zmenu v procesoch spoločnosti. „Momentálne optimalizujeme a zefektívňujeme fungovanie, zlepšujeme procesy a zrýchľujeme dodávanie cez naše eshopy,“ dodal pre Index SME.

7. mája 2024, 14:00 Čas čítania 1:56 Oblečenie tvorí našu identitu. Známy módny obchod v novej kampani chce, aby sme sa obliekli do vzácnych vecí (VIDEO) Oblečenie tvorí našu identitu. Známy módny obchod v novej kampani chce, aby sme sa obliekli do vzácnych vecí (VIDEO)

Spoločnosť sa touto cestou pravdepodobne snaží zvýšiť online predaje produktov cez e-shopy, ktoré začali spotrebitelia využívať najmä počas koronavírusu.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia