Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
25. apríla 2023, 17:25
Čas čítania 0:45

MAPA: V Tatrách vyrastie obrovský hotelový komplex. Ministerstvo ho kritizovalo, napokon mu dalo zelenú

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

V Demänovskej doline ho chce postaviť súkromná spoločnosť. Nachádzal by sa v tesnej blízkosti zjazdovky.

V Demänovskej doline by mal v najbližších rokoch vyrásť hotelový komplex, ktorý by sa nachádzal na Lúčkach v blízkosti zjazdovky a stanice lanovky.

Ministerstvo životného prostredia schválilo jeho výstavbu aj napriek tomu, že tento krok odsudzujú odborníci a aktivisti, informuje MY Liptov.

Ešte pred rokom odmietol Okresný úrad v Žiline vydať súhlas na výstavbu hotelového komplexu na Lúčkach. Ministerstvo životného prostredia SR následne rozhodnutie úradu zrušilo. Zástupca investora tak pokračoval a pred mesiacom stavebný úrad v Demänovskej doline požiadal o vydanie povolenia na preložku kanalizácie v súvislosti so stavbou hotela. O stavebnom povolení sa podľa portálu MY Liptov momentálne nerokuje.

Nezasahuje do chráneného územia

Takéto konanie ministerstva však odsúdili viacerí odborníci a aktivisti. Tí tvrdia, že výstavba výrazne poškodí životné prostredie na úkor cestovného ruchu. Rezort životného prostredia však uvádza, že stavbu hotela povolil najmä preto, že nezasahuje do chráneného územia. Dodáva však, že o výstavbe ešte nie je definitívne rozhodnuté.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Ak získa súkromná spoločnosť stavebné povolenie, na Lúčkach vyrastie deväťpodlažná stavba s wellnesom a podzemným parkoviskom. Vysoká by mala byť až 30 metrov a dokopy by sa v nej mohlo nachádzať 120 izieb. Súčasťou komplexu by bol aj bazén a reštaurácia.

Domov
Zdieľať
Diskusia