Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Ivan Koribanič
29. apríla 2023, 13:55
Čas čítania 0:51

VIDEO: Iba 13-ročný chlapec zastavil v USA rútiaci sa autobus po tom, ako vodička skolabovala. V rodnom meste je hrdinom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
VIDEO: Iba 13-ročný chlapec zastavil v USA rútiaci sa autobus po tom, ako vodička skolabovala. V rodnom meste je hrdinom
Zdroj: Reprofoto/YouTube – Inside Edition

Jeho čin ospevujú ako rodičia, tak aj škola či polícia. Matka pritom za synovým konaním vidí Ježiša a vieru.

Cesta autobusom v meste Warren v štáte Massachusetts sa pre americké deti zmenila zo sekundy na sekundu na boj o holý život, píše Unilad. Vodička, ktorá viezla 67 detí, totiž počas šoférovania upadla do bezvedomia. Jedným z detí bol 13-ročný Dillon Reeves.

Ten včas spozoroval situáciu a zakročil. Po tom, čo dobehol k volantu, v stoji zošliapol brzdový pedál a autobus úspešne zastavil. Šoférkinmu omdleniu predchádzalo sťažovanie sa na nevoľnosť. Po zastavení dal Dillon svojim spolužiakom pokyn, aby zavolali na tiesňovú linku 911. Ostatné deti boli evidentne v šoku. Našťastie sa nikomu nič nestalo, šoférku previezli do nemocnice.



Reevesov čin nezostal bez povšimnutia. Jeho škola Warren Consolidated School usporiadala tlačovú konferenciu, kde chlapcovi poďakovali za statočnosť. „Bol to mimoriadne odvážny čin,“ zaznelo na chlapcovu adresu.

Chlapcovi do reči príliš nebolo, preto zaňho rozprávali rodičia. „Je veľmi pozorný k svojmu okoliu,“ poznamenal otec Steve. „Tento rok je z neho naozaj skvelý chlap. Prešiel si dlhou cestou. Má skvelé známky aj skúsenosti s kamarátmi. Takýto čin napĺňa moje srdce,“ dodala matka Ireta.

Tá sa zároveň zdôverila, že na tomto čine mal podiel aj Ježiš. „Mal všetko spoločné s Dillonovou odvahou a rýchlym konaním.“ Chlapca čaká aj udelenie ocenenia od miestnej polície. Ten na otázku, ako dokázal autobus zvládnuť z technickej stránky, odpovedal, že už dlhšie sledoval šoférku, ako sa to robí.

Domov
Zdieľať
Diskusia