Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič TASR
13. mája 2023 o 19:52
Čas čítania 0:55

SHMÚ vydal výstrahy. Výdatné dažde a ochladenie budú pokračovať aj v nedeľu a pondelok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
SHMÚ vydal výstrahy. Výdatné dažde a ochladenie budú pokračovať aj v nedeľu a pondelok
Zdroj: TASR/František Iván

Zrážky majú pretrvať až do pondelka.

Pre viaceré okresy najmä na západnom a strednom Slovensku a časti východného Slovenska platia počas nedele a v pondelok výstrahy prvého stupňa pred dažďom. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe.

Výstraha pred dažďom platí od nedele 6.00 h v niektorých okresoch Bratislavského, Trenčianskeho, Nitrianskeho a Trnavského kraja, pričom trvá do pondelka 6.00 h. V okresoch Banskobystrického, Košického a Žilinského kraja upozorňuje SHMÚ na výstrahu pred dažďom so začiatkom od nedele 12.00 h do pondelka 12.00 h.

Najmä v okresoch na západnom Slovensku sa ojedinele očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok okolo 35 milimetrov. Na strednom a východnom Slovensku to je od 35 do 50 milimetrov. „Časť zrážok môže byť spojená s búrkami,“ varujú meteorológovia.

SHMU
Zdroj: SHMÚ

 
SHMÚ na sociálnej sieti uviedol, že v nasledujúcich hodinách až dňoch bude počasie na Slovensku ovplyvňovať tlaková níž, presúvajúca sa z centrálneho Stredomoria cez našu oblasť ďalej na sever. „V nedeľu prinesie zrážky na naše územie s ňou spojený teplý front. V pondelok ovplyvní počasie u nás zvlnený studený front a stred tlakovej níže sa presunie z nášho územia nad Poľsko,“ poznamenali meteorológovia. 


Nasledujúce dni tak bude minimum slnka a naopak nedeľa a pondelok budú bohaté na zrážky. „Pri zamračenej oblohe a daždi bude, pochopiteľne, aj chladno. V nedeľu najmä na juhozápade a v pondelok sa situácia trochu zmení a chladno očakávame na strednom a východnom Slovensku, avšak ani na západe nebude teplo,“ dodali zo SHMÚ.

Domov
Zdieľať
Diskusia