Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. mája 2023 o 15:49
Čas čítania 0:54

PREDPOVEĎ POČASIA: Oteplenie by malo prísť až na konci budúceho týždňa

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Teplému počasiu bude predchádzať dážď.

Výraznejšie by sa malo otepliť v závere budúceho týždňa. Dovtedy však príde ešte minimálne jedna výrazná vlna zrážok, ak sa neráta dážď, ktorý sa rozšíri v nedeľu večer a v noci nad stredné a východné Slovensko. Zrážky sa očakávajú v utorok 16. 5. popoludní, večer a v noci na stredu 17. 5. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Teplu budú prechádzať zrážky.
Teplu budú prechádzať zrážky. Zdroj: Facebook/@Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ)


„Najviac napršať by malo v západnej polovici územia. Ešte aj vo štvrtok (18. 5.) bude chladno, ale v závere týždňa by sa už predsa len malo otepliť. Potvrdzuje to aj ansámblová predpoveď, pričom by malo byť aj menej oblačnosti a zrážok,“ napísali meteorológovia.

Pripustili však, že je to stále ešte pomerne ďaleko a je možné, že sa toto oteplenie trochu posunie na neskôr. „Je však zvýšená pravdepodobnosť, že budúci víkend bude v najteplejších lokalitách teplota vzduchu aj okolo 25 stupňov Celzia,“ skonštatovali.


V nedeľu ovplyvňuje počasie na Slovensku frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva z Jadranu nad Maďarsko. „Nad naše územie prináša od juhu veľa oblačnosti a aj zrážky. Tie sa do týchto chvíľ vyskytli predovšetkým na západe územia, pričom ráno pršalo takmer výlučne len na juhozápade,“ uviedol SHMÚ.

25. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 3:40 Kapitán Boeingu 737 Peter: Nie vždy dokážeme obletieť búrku. Keď letím ako pasažier, som radšej vždy pripútaný (Rozhovor) Kapitán Boeingu 737 Peter: Nie vždy dokážeme obletieť búrku. Keď letím ako pasažier, som radšej vždy pripútaný (Rozhovor)

Na východe územia je ešte aj v nedeľu popoludní menej oblačnosti a žiadne zrážky. „Na krajnom juhovýchode je výrazne, aj o viac ako desať stupňov Celzia teplejšie ako na krajnom juhozápade územia,“ uzavreli zo SHMÚ.

Budúci týždeň sa má otepliť.
Budúci týždeň sa má otepliť. Zdroj: Facebook/@Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ)
Domov
Zdieľať
Diskusia