Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tereza Šnajdrová
15. mája 2023 o 6:42
Čas čítania 0:47

Mužovi prišili amputovanú nohu špičkou dozadu. Zachránilo mu to život

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Mužovi prišili amputovanú nohu špičkou dozadu. Zachránilo mu to život
Zdroj: Ibrahim Abdulrauf/Facebook

Život 21-ročného Ibrahima Abdulraufa sa zmenil o 180 stupňov potom, čo nešťastne spadol počas futbalu.

Keď sa 22-ročný muž zobudil na druhý deň ráno, trpel veľkými bolesťami, nemohol riadne chodiť. Dostal sa tak na pohotovosť do nemocnice Heartlands v Birminghame. Tam mu lekári diagnostikovali infekciu kostí a muž v nemocnici strávil ďalších 6 týždňov, informujú portály Mirror a DailyMail.

Ani po týždňoch v nemocnici však bolesti neprestávali a Ibrahim sa preto vydal do Kráľovskej ortopedickej nemocnice v Birminghame, kde mu lekári diagnostikovali rakovinu kostí. Aby mu zachránili život, odporučili mu podstúpiť vzácnu operáciu – rotačnú plastiku. Pri tejto technike sa chirurgicky odstráni stredná časť nohy a členok s chodidlom sa prišijú obrátene. Operácia tak pacientovi dovolí aj naďalej používať chodidlo a chodiť s protézou.

Pokiaľ by Ibrahim operáciu odmietol, hrozilo by, že sa rakovina rozšíri. „Nedokázal som si predstaviť, že by som mal nohu otočenú dozadu. Hovoril som si, že by som bol ako Frankenstein,“ opísal svoje prvé pocity mladý muž. „Spomínam si, ako som sa po operácii zobudil úplne nahý. Nevedel som, či ju už spravili alebo nie. Zdvihol som prestieradlo a nemohol som uveriť tomu, čo vidím,“ pokračoval.

„Noha bola obviazaná, ale chodidlo bolo dole vidieť,“ dodal s tým, že je rád, že sa k operácii nakoniec odhodlal. Zachránila mu totiž život. 

Domov
Zdieľať
Diskusia