Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
17. mája 2023, 18:08
Čas čítania 0:45

Hrobár slovenských mafiánov odpadol na súde, lebo mu vraj sudkyňa nedovolila pichnúť si inzulín. Prípad teraz preskúma prokuratúra

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Konaním sudkyne sa bude zaoberať prokuratúra.

Hlavným pojednávaním s obžalovaným Lehelom Horváthom sa bude zaoberať prokuratúra. Jeho príbuzní namietajú postup sudkyne Špecializovaného trestného súdu, ktorá mu podľa nich neumožnila načas si podať inzulín. Podnet poslali aj Súdnej rade SR.


„Na podklade trestného oznámenia, ako aj medializovaných informácií Krajská prokuratúra v Bratislave zabezpečí preverenie, či v danom prípade nedošlo k spáchaniu trestného činu,“ priblížila hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR a Úradu špeciálnej prokuratúry Zuzana Drobová. Dodala, že dohľad nad činnosťou podriadených prokurátorov bude vykonávať prokurátor GP SR.

28. apríla 2020, 14:34 Čas čítania 6:53 Ľudské kosti v mlynčeku sa mu zasekávali. Mäso kamaráta z detstva nakoniec vyhodil do Dunaja Ľudské kosti v mlynčeku sa mu zasekávali. Mäso kamaráta z detstva nakoniec vyhodil do Dunaja

Skolaboval priamo na súde

Pre komplexnosť posúdenia veci zároveň generálny prokurátor SR Maroš Žilinka uložil špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi za úlohu preskúmať aj zákonnosť postupu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, konajúceho na hlavnom pojednávaní.


Rodina obžalovaného adresovala list o podozrení zo spáchania trestného činu a podnet na podanie návrhu na disciplinárne konanie voči sudkyni aj Súdnej rade SR. V liste tvrdí, že sudkyňa opakovane neumožnila obžalovanému podanie inzulínu, následkom čoho údajne  skolaboval.

Lehel Horváth v minulosti pracoval pre brutálny gang sátorovcov. Obete mafiánskych vrážd mlel v mlynčeku na mäso. Za jeho činy ho súd poslal na doživotie za mreže. Horváth sa však odvolal a Najvyšší súd SR prípad vrátil naspäť na prvostupňový súd.

Domov
Zdieľať
Diskusia