Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
28. mája 2023, 9:53
Čas čítania 1:22

VIDEO: Netrpezlivá mamička vošla s kočíkom do záplavy na ulici. Dieťa takmer strhol prúd vody

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Husté lejaky na pobreží Stredozemného mora premenili ulice na rieky.

Prudké lejaky, ktoré nasledovali po dlhotrvajúcom suchu, premenili vo štvrtok v mestách na španielskom pobreží Stredozemného mora ulice na rieky. Tie zmietli autá a takmer aj niekoľkých chodcov.


Zábery z mesta Molina de Segura v juhovýchodnom regióne Murcía zachytávajú chlapca, ako ho vyhodilo z kočíka, keď sa jeho matka snažila prejsť cez zaplavenú ulicu. Silný prúd ju spoločne s kočíkom vtiahol. Okoloidúci oboch dostal do bezpečia. Zakročil a zastavil aj ďalšieho člena rodiny, ktorý chcel prejsť cez ulicu s kočíkom druhýkrát.

Iné video z toho istého mesta ukázalo, ako sa vodič pokúsil prejsť červeným autom cez stúpajúcu záplavovú vodu, ale tá ho zmietla a odniesla ulicou o 50 metrov ďalej. Hustý dážď postihol aj stredné Španielsko a hlavné mesto Madrid a jeho okolie.


Začiatkom týždňa španielske úrady preventívne zatvorili školy, univerzity a denné opatrovateľské centrá, pretože dažde spôsobili zaplavenie pivníc a potopili autá. Hoci dážď zapríčinil zmätok a ekonomické škody, mnohí ľudia v Španielsku ho privítali, pretože krajina smerovala k najsuchšej jari od začiatku meraní v roku 1961, ako uviedla štátna meteorologická agentúra AEMET.

Zrážky v Španielsku od 1. októbra do 23. mája boli 27 percent pod priemerom pre toto obdobie. Hustý dážď mal ďalej padať aj v piatok. AEMET varoval, že v provincii Castellón na východnom pobreží má v piatok úhrn zrážok dosiahnuť 12 centimetrov za 12 hodín.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Hasičské zbory v provincii Castellón oznámili, že najhoršie postihnutými oblasťami boli mestá Benicassim, Oropesa del Mar a Cabanes. Dodali, že podnikli tri záchranné akcie a odčerpávali vodu v 27 prípadoch.


Agentúra Reuters píše, že záplavy postihli tento mesiac aj severné Taliansko. Pripravili o život najmenej 15 ľudí a bez domova ostalo približne 23 000 obyvateľov. Spôsobené škody tam dosahujú predbežnú výšku okolo sedem miliárd eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia