Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
28. mája 2023, 16:37
Čas čítania 0:53

Muž opakovane kradol prepravky z obchodov a zálohoval ich v automatoch. Polícii povedal, že je „závislý od adrenalínu“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Skončil na polícii a potom aj na súde.

Polícia v mestách po celom Slovensku sa zaoberá zlodejom, ktorý z regálov v obchodoch vyprázdňuje plastové prepravky a zálohuje ich v automatoch.

Posledný políciou zmapovaný prípad sa stal v nedeľu 14. mája podvečer, keď sa 61-ročný Košičan Dušan H. pokúsil ukradnúť dve prepravky v predajni Lidl v OC Cassovia na ulici Pri prachárni v Košiciach, informuje Korzár.

„Z regálu predajnej plochy vyprázdnil dve tam nachádzajúce sa prepravky od pivových fliaš. Potom prepravky odcudzil tým, že ich odniesol do automatu na výkup zálohovaných tovarov, ktorý sa tiež nachádzal v predajni. Za prepravky z automatu zobral lístok, ktorý je poukazom na uplatnenie finančnej hotovosti vo výške 4,98 eura,“ uviedla hovorkyňa krajskej prokuratúry Jarmila Janová.

„Pri platení si ju neuplatnil, ale s lístkom prešiel pokladničnou zónou, kde bol kontrolovaný pracovníkom strážnej bezpečnostnej služby,“ dodala.

Hrozia mu dva roky za mrežami

Podľa informácií denníka Korzár Dušan vinu za krádež odmietol. Jeho úmyslom podľa jeho slov nebola krádež, ale získanie tzv. bonu, ktorým sa potom dá platiť alebo vymeniť ho za hotovosť. Na otázku, prečo túto činnosť stále opakuje, hoci je potom riešený priestupkovo alebo trestne stíhaný, údajne odpovedal, že je „asi závislý od adrenalínu“.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Voči obvinenému prebiehalo vyše 30 správnych konaní o priestupkoch voči majetku s rovnakým modom operandi. Prokuratúra podala na Okresný súd Košice II návrh na vzatie Dušana do väzby. Za krádež hrozí obvinenému dvojročné väzenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia