Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
5. júla 2023, 9:06
Čas čítania 0:35

Čo videli a počuli pasažieri pár sekúnd pred implóziou ponorky Titan? Netrpeli ani minútu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vrak lode našli záchranári 4 dni po tragédii. Ľudské pozostatky sú predmetom odbornej analýzy.

Po tragédii ponorky Titan, ktorú sledoval so zatajeným dychom celý svet, sme bližšie k predstave, ako vyzerali posledné momenty života jej posádky. Analýzu okamihov pred implóziou priniesli New York Times.

Päť pasažierov sa tesne pred implóziou nachádzalo v takmer úplnej tme, keďže si energiu pre svetelné zdroje šetrili na príchod k vraku Titanicu. Čas si spríjemňovali počúvaním hudby z bluetooth reproduktora a pozorovaním svietiacich podmorských živočíchov. Na palube bol zakázaný jediný hudobný žáner: country. Šéf firmy OceanGate Stockton Rush ho vraj nemohol zniesť.

Titan bola miniponorka, ktorú prevádzkovala americká turistická a expedičná spoločnosť OceanGate, ktorá brala turistov k vraku Titanicu. K jej tragickému koncu prišlo 18. júna. Zdeformovaný vrak našli záchranári o štyri dni neskôr len 488 metrov od Titanicu. Nájdené ľudské pozostatky sú momentálne predmetom skúmania lekárskych expertov. Smrť pasažierov počas implózie prišla okamžite.

Domov
Zdieľať
Diskusia