Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
17. júla 2023, 7:50
Čas čítania 0:26

Slovensko už dnes zavalí nová nádielka otravného prachu zo Sahary. Túto časť územia zasiahne najviac, ukazuje predpoveď

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prvé čiastočky prachu môžeš pozorovať už dnes po 14.00 h na celom území Slovenska.

Na území Slovenska bude v najbližších dňoch okrem tropického počasia aj vyššia koncentrácia saharského prachu. Prvé nánosy budú viditeľné už dnes na celom území krajiny, no najviac prachových čiastočiek budeš môcť pozorovať na strednom Slovensku, informuje o tom portál imeteo.sk.

Prach si budeš môcť všimnúť napríklad prostredníctvom sfarbenia oblohy, ktorá bude mať oranžový podtón, ale aj nečistotou na rôznych povrchoch, ako napríklad autá, okná alebo vonkajší nábytok.

Spoločne so saharským prachom dnes naše územie zasiahnu aj očakávané prehánky a búrky. Slovensko navyše v nasledujúcich dňoch čakajú aj ďalšie vlny saharského prachu, ktoré by sa mali na naše územie dostať už v sobotu 22. júla, a to najmä na územie juhozápadného Slovenska. 

SAHARSKÝ PRACH
Zdroj: forecast.uoa.gr
Domov
Zdieľať
Diskusia