Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
17. júla 2023, 18:20
Čas čítania 0:36

Zastrelil medveďa pri Sučanoch, hrozia mu dva roky väzenia. Aj keď sa bránil, polícia musí zistiť, či sa streľbe nedalo predísť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pri vyšetrovaní bude potrebné zistiť všetky skutočnosti, ktoré streľbe predchádzali.

Minulý týždeň nad obcou Sučany zastrelil muž medvedicu, za čo mu teraz hrozia až dva roky za mrežami. Muž pri strete s medveďom vystrelil až dvanásť rán. Dve výstražné do vzduchu a desať na medveďa. 

Polícia Slovenskej republiky ho začala stíhať pre trestný čin porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Výška trestu pre strelca sa bude odvíjať od vyšetrovateľa, ktorý musí posúdiť mieru nutnej obrany, informuje TA3

Podľa zástupcu vedúceho enviropolície v Žiline Rudolfa Gablíka nebude vyšetrovanie jednoduché, pretože je potrebné zistiť mnoho skutočností. Jednou z nich je, či bola zbraň použitá v zmysle zákona, ale aj to, či sa nedalo nebezpečenstvu zabrániť iným spôsobom. 

Gablík varuje, že nie je žiaduce, aby ľudia chodili do lesa so zbraňou. „Celé to vyšetrovanie je podrobné a nekončí sa len podaním trestného oznámenia, že som použil zbraň, a nekončí sa ani výsluchom tej osoby, ktorá tú zbraň použila,“ upozornil. Polícia totiž musí detailne prešetriť všetky skutočnosti a okolnosti streľby.

Ilustračný záber.
Ilustračný záber. Zdroj: Facebook/Štátna ochrana prírody SR
Domov
Zdieľať
Diskusia