Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. júla 2023 o 21:07
Čas čítania 0:35

VIDEO: V Rusku sa blízko preplnenej pláže zrútilo do mora útočné lietadlo. Pilota vyhlásili za mŕtveho

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ruské ministerstvo obrany neuviedlo, aká bola príčina nehody.

Ruské útočné lietadlo Su-25 sa v pondelok počas cvičného letu zrútilo do Azovského mora. Pilot nehodu neprežil, informuje TASR podľa správ agentúr AP a AFP. Pilotovi sa podľa úradov podarilo katapultovať a z mora ho vyzdvihli záchranné tímy. Nakoniec ho však vyhlásili za mŕtveho.

V ruských médiách sa objavili zábery lietadla padajúceho do mora neďaleko preplnenej pláže na Jejskej kose. Ruské ministerstvo obrany bezprostredne neuviedlo príčinu nehody.
Suchoj Su-25 je bojové lietadlo na podporu pozemných síl, ktoré je v službe od 80. rokov minulého storočia. Podľa agentúry AP Rusi tento typ lietadiel využívajú aj vo vojne na Ukrajine.

Ruské vzdušné sily hlásia v poslednom čase vyšší počet leteckých nehôd, čo niektorí pozorovatelia pripisujú častejšiemu lietaniu súvisiacemu s konfliktom na Ukrajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia