Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
21. júla 2023, 19:01
Čas čítania 0:51

Slováci majú nárok na výhodné štátne pôžičky. Väčšina ľudí o tom nevie, a tak ich nevyužívajú

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Peniaze môžu taktiež využiť na rekonštrukciu.

Mladomanželia na Slovensku môžu požiadať štát o výhodnú pôžičku s úrokovou sadzbou len 1 %. Väčšina z nich však o tom nevie, a tak ich nevyužívajú, informuje portál FinReport.

Pôžičky poskytuje Štátny fond rozvoja bývania a sú určené pre mladomanželské páry, ktorých vek v deň podania nepresahuje 35 rokov. Požiadať o ne môžu najneskôr 36 mesiacov od vzniku manželského zväzku. 

Podmienkou pre žiadateľov je aj ukážkové plnenie si povinností voči daňovému úradu a Sociálnej poisťovni – záujemcovia v nich nesmú mať evidované žiadne nedoplatky, dodáva Finreport.

Získať môžete až 120-tisíc eur

Mladomanželia môžu od fondu získať maximálnu pôžičku na bývanie vo výške až 120-tisíc eur s lehotou splácania až 40 rokov. Poskytované úvery majú stanovenú úrokovú sadzbu na úrovni 1 %, čo je v porovnaní s komerčnými bankami výrazne výhodnejšie.

Okrem toho môžu žiadatelia využiť úver aj na rekonštrukciu v hodnote do 30-tisíc eur. Nevypláca sa však v prípade prerábania novostavieb (rekonštruovaná stavba musí byť uvedená do užívania minimálne 10 rokov) a maximálna lehota jeho splácania je 20 rokov. Úroková sadzba predstavuje však aj v tomto prípade len 1 %.

18. februára 2024, 14:30 Čas čítania 4:41 Tomáš prenajíma luxusné autá a nehnuteľnosti v Dubaji: Modelky sa s autom len odfotia, niektoré nemajú ani vodičák (Rozhovor) Tomáš prenajíma luxusné autá a nehnuteľnosti v Dubaji: Modelky sa s autom len odfotia, niektoré nemajú ani vodičák (Rozhovor)

Žiadosť môžu Slováci každoročne písomne podať v období od 15. januára do 30. septembra na miestnom úrade v sídle okresu, kde sa stavba plánuje alebo nachádza. Potrebný formulár si môžu stiahnuť na oficiálnom webe štátneho fondu na tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia