Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. júla 2023 o 16:42
Čas čítania 1:05

AKTUALIZOVANÉ: Ruské mesto údajne zasiahla raketa. Nachádza sa 50 kilometrov od hraníc s Ukrajinou

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mesto Taganrog sa nachádza približne 50 kilometrov od ukrajinských hraníc.

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri výbuchu v ruskom meste Taganrog, ležiacom na pobreží Azovského mora približne 50 kilometrov od hraníc s Ukrajinou. K explózii došlo na hlavnom námestí a zničená je obytná budova. Podľa ruských médií tam dopadla raketa, informuje britská stanica Sky News a agentúry AFP. Francúzska agentúra píše, že výbuch nastal pri kaviarni.

„Údajne tu vybuchla raketa. Na mieste sú záchranári. Nikto nezahynul. Je tu viacero zranených, ku ktorým boli vyslané sanitky,“ vyhlásil gubernátor Rostovskej oblasti Vasilij Golubev na sociálnej platforme Telegram.

Neskôr napísal, že do nemocníc priviezli deväť ľudí, ktorí majú stredne ťažké a ľahšie zranenia. Epicentrum výbuchu sa podľa neho nachádza v areáli múzea. Poškodená je vraj stena múzea, garáže aj priľahlé hospodárske budovy a tiež trojposchodová bytovka.

Výbuch hlásia aj v ropnej rafinérii

Sky News na svojom webe uvádza, že medzičasom došlo k výbuchu aj v Samare, ktorá leží hlboko v ruskom vnútrozemí, viac než 500 kilometrov východne od Moskvy. Explóziu hlásili z tamojšej rafinérie. Miestny predstaviteľ uviedol, že pri incidente nikto nezahynul a v rafinérii nie sú ani vážnejšie škody.

9. septembra 2024 o 14:30 Čas čítania 5:21 Allia Roza je bývalá ruská sex špiónka: Už ako 18-ročná bola vycvičená na sexšpionáž. Ženám dnes radí, ako zviesť akéhokoľvek muža Allia Roza je bývalá ruská sex špiónka: Už ako 18-ročná bola vycvičená na sexšpionáž. Ženám dnes radí, ako zviesť akéhokoľvek muža

Piatkový výbuch v ropnej rafinérii v ruskom meste Samara zrejme spôsobila bomba. Vyhlásil to zástupca samarského volebného obvodu v Rade federácie ruského Federálneho zhromaždenia Alexandr Chinštejn.

Pri incidente sa podľa vyhlásenia Chinštejna na platforme Telegram nikto nezranil a na zariadení nedošlo k vážnym škodám. Pravdepodobného organizátora údajne zadržala ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v Orenburskej oblasti pri pokuse opustiť územie Ruska. Orenburská oblasť hraničí s Kazachstanom.

Podozrivý je vraj zamestnancom rafinérie. Predtým prišiel do Ruska z Ukrajiny, tvrdí Chinštejn.

Domov
Zdieľať
Diskusia