Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
1. augusta 2023, 12:33
Čas čítania 0:55

PRIESKUM: Fico stále kraľuje, ale Progresívne Slovensko pomaly rastie. OĽaNO by zostalo tesne pred bránami parlamentu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Progresívne Slovensko opäť v prieskume predbehlo Hlas.

Podľa najnovšieho prieskumu agentúry AKO pre televíziu Joj 24 by septembrové voľby vyhrala strana Smer-SD so ziskom 19,9 %, strana Progresívne Slovensko skončila druhá s podporou 16,4 % a trojicu najvolenejších strán uzatvára Hlas-SD s 15,2 %. 

Strana Republika by vo voľbách dostala 6,7 % a SaS by volilo 6,6 %. Stranu Borisa Kollára by volilo 6,1 % opýtaných a Kresťanskodemokratická strana by získala presne 6 % a SNS 5,8 %. 

Pred bránami parlamentu by ostala aj koalícia OĽaNO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia. Získala by síce 6,7 % hlasov voličov, no ako koalícia troch strán potrebuje na postup do parlamentu aspoň sedem percent.

Do parlamentu by sa nedostali Demokrati ani kotlebovci

Do NR SR by sa nedostali ani strany Aliancia a Demokrati, ktorí by zhodne dostali po 2,2 %, Modrí a Most-Híd 1,5 % a Kotlebovci – ĽSNS 1,2 %. Nasledovali by subjekty združené okolo Maďarského fóra a strana Srdce vlastenci a dôchodcovia – Slovenská národná jednota (zhodne po 0,9 percenta), Spravodlivosť a Slovenské hnutie obrody (zhodne po 0,4 percenta), Pirátska strana – Slovensko a Slovenská demokratická a kresťanská strana (obe po 0,3 percenta).

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Ďalej Spoločne občania Slovenska, Komunistická strana Slovenska a MySlovensko (zhodne po 0,1 percenta). Strany Princíp, Vlastenecký blok a Karma by získali 0,0 % hlasov.

Na základe výsledkov prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 36 kresiel, Progresívne Slovensko 30 a Hlas-SD 28. Po 12 poslancov by mali Republika a SaS. Sme rodina a KDH by obsadili 11 kresiel a 10 postov by získala SNS.

Domov
Zdieľať
Diskusia