Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
4. augusta 2023, 12:54
Čas čítania 0:35

RTVS vymáha od Slovákov premlčané dlhy. Takto sa im dá vyhnúť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dlh by mal byť po 3 rokoch premlčaný. V prípade súdneho vymáhania treba podať námietku.

Parlament síce minulý rok zrušil koncesionárske poplatky, no RTVS od občanov vymáha aj premlčané dlhy, informuje Finsider. „Oznamujeme vám, že prijatím novely zákona o zrušení platenia úhrady RTVS Vám povinnosť uhrádzať poplatok RTVS do 30. júna 2023 nezaniká. Zároveň prijatím novely tohto zákona vám nezaniká ani prípadný dlh,“ uviedol v minulosti RTVS. 

Šéfka marketingovej komunikácie z RTVS Zuzana Vicelová pre Finsider povedala, že zo zaplatenia koncesionárskych poplatkov nestavuje legislatíva žiadnu výnimku. Advokát Milan Ficek však pre portál zdôraznil, že dlžník môže namietnuť premlčanie dlhu.

„RTVS môže vymáhať dlh aj po troch rokoch, ale dlžník má právo vzniesť námietku premlčania. Súd by teda premlčanú pohľadávku po námietke v prospech RTVS nepriznal,“ vysvetlil Ficek pre Finsider. Dlžník by mal podľa jeho právneho názoru napísať RTVS list, v ktorom uvedie, že je jeho dlh premlčaný a neplánuje ho uhradiť. V takom prípade by podľa advokáta televízia návrh na súd nepodala.

Domov
Zdieľať
Diskusia