Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
26. augusta 2023, 16:03
Čas čítania 0:32

AKTUÁLNE: Silná búrka spôsobila na severe Slovenska energetickú kalamitu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Momentálne je bez elektriny viac ako 40-tisíc odberných miest.

Silná búrka spôsobila v sobotu na severe Slovenska energetickú kalamitu. Momentálne je bez elektriny viac ako 40-tisíc odberných miest. Mimo prevádzky je približne 850 distribučných trafostaníc, potvrdil to hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš. Uviedol, že najhoršia situácia je od Púchova smerom na sever po Váhu. Podľa jeho slov búrka postihla všetky okresy Žilinského kraja.

SHMÚ v sobotu vydal výstrahu druhého stupňa pred búrkami pre okresy Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Kysucké Nové Mesto, Čadca a Žilina. Pre ostatné okresy Trenčianskeho, Trnavského a Žilinského kraja platí najnižšia výstraha pred búrkami. Taktiež aj pre okresy Kežmarok, Poprad, Stará Ľubovňa, Topoľčany, Banská Bystrica, Brezno, Malacky a Pezinok.

Na západe krajiny sa formujú silné búrky.
Na západe krajiny sa formujú silné búrky. Zdroj: Facebook/Oľga Klusková

Viaceré úseky ciest v severných okresoch zostali neprejazdné pre popadané stromy a sú na nich zaplavené miesta, informovalo o tom operačného stredisko žilinskej krajskej polície.

Správu budeme aktualizovať.

26. augusta 2023, 13:43 Čas čítania 1:13 FOTO: Okrajom západného Slovenska postupuje silná búrka sprevádzaná obrovskými bleskami. Niektoré cesty na severe sú neprejazdné FOTO: Okrajom západného Slovenska postupuje silná búrka sprevádzaná obrovskými bleskami. Niektoré cesty na severe sú neprejazdné
Domov
Zdieľať
Diskusia