Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Lukáš Čelka TASR
26. augusta 2023, 13:43
Čas čítania 1:13

FOTO: Okrajom západného Slovenska postupuje silná búrka sprevádzaná obrovskými bleskami. Niektoré cesty na severe sú neprejazdné

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V niektorých okresoch môžu vzniknúť aj povodne.

Okrajom západného Slovenska postupuje ďalej na severovýchod búrkový systém sprevádzaný mimoriadnou bleskovou aktivitou. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto rozšíril výstrahy pred búrkami. Informuje o tom na sociálnej sieti a webe.


„Tesne pred búrkovým systémom, ako aj južne od neho vznikajú nové búrky, teda postupne môže ovplyvniť počasie aj na väčšej časti územia. Prináša ochladenie aj pod 20 stupňov Celzia, čo je vo výraznom kontraste so vzduchom pred ním, kde je okolo 30 stupňov, na krajnom juhu už aktuálne až 35 stupňov Celzia,“ priblížili meteorológovia.

Na západe krajiny sa formujú silné búrky.
Na západe krajiny sa formujú silné búrky. Zdroj: Facebook/Oľga Klusková


Výstrahy pred búrkami platia do 16. hodiny, respektíve do 18. hodiny. SHMÚ vydal výstrahu druhého stupňa pre okresy Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Kysucké Nové Mesto, Čadca a Žilina. Pre ostatné okresy Trenčianskeho, Trnavského a Žilinského kraja platí najnižšia výstraha pred búrkami. Taktiež aj pre okresy Kežmarok, Poprad, Stará Ľubovňa, Topoľčany, Banská Bystrica, Brezno, Malacky a Pezinok.


V okresoch dotknutých búrkami sa v sobotu môžu vyskytnúť i prívalové povodne. Búrky sú sprevádzané lejakmi, silným nárazovým vetrom a lokálne aj s krúpami. Pre stredné Považie, Kysuce, Myjavu a Žilinu platia výstrahy.

7. augusta 2023, 15:30 Čas čítania 4:06 Počasie v Európe môže čoskoro úplne skolabovať. Vedci varujú pred hroziacim zánikom dôležitého prúdenia Počasie v Európe môže čoskoro úplne skolabovať. Vedci varujú pred hroziacim zánikom dôležitého prúdenia

Viaceré úseky ciest v severných okresoch zostali neprejazdné pre popadané stromy a sú na nich zaplavené miesta. Informovalo o tom operačného stredisko žilinskej krajskej polície.

Podľa Zelenej vlny RTVS sú na ceste druhej triedy medzi Bytčou a Žilinou popadané konáre na ceste. V Trenčianskom kraji je pre popadané stromy neprejazdná stará cesta medzi Púchovom a Považskou Bystricou. Na D1 na trase Trenčín – Ladce vodiči upozorňovali na hustý dážď s krúpami a viaceré odstavené autá na krajnici, informovala Zelená vlna.


Uzavretá cesta v oboch smeroch je medzi obcami Turčianky a Krásno v okrese Prievidza. Dopravní policajti tam dokumentujú dopravnú nehodu. „Na základe doteraz zisteného k dopravnej nehode došlo tak, že vodič motorky dostal šmyk a narazil do protiidúceho vozidla. Na mieste sú všetky záchranné zložky,“ dodali trenčianski krajskí policajti na Facebooku.

Na západe krajiny sa formujú silné búrky.Na západe krajiny sa formujú silné búrky.Na západe krajiny sa formujú silné búrky.
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia