Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
2. septembra 2023 o 9:14
Čas čítania 0:48

Slovák spravil rekord v zoskoku s padákom. Neuveríš, čo sa mu podarilo nad Prievidzou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Slovák spravil rekord v zoskoku s padákom. Neuveríš, čo sa mu podarilo nad Prievidzou
Zdroj: TV Noviny/reprofoto

Parašutista prekonal sám seba.

Denník Sme v piatok informoval o novom slovenskom rekorde. 23-ročný Matúš Foltán zoskočil z lietadla s padákom až 86-krát za jeden deň. Mladík síce čakal, že sa mu podarí maximálne päťdesiat zoskokov, ale zjavne napokon prekvapil sám seba.

Parašutista na konci neskrýval nadšenie a prezradil, že je šťastný z toho, čo sa mu v posledný augustový deň podarilo. „Je to super. Nikto na Slovensku ešte nezažil, že by skočil toľko zoskokov. Pre mňa je to tiež skúsenosť. Vyskúšať si, aké to je. Som spokojný, až nadmieru,“ povedal.

Rada bola aj jeho mama, ktorá syna po poslednom zoskoku okamžite vyobjímala. „Nedá sa to ani opísať slovami,“uviedla pre Markízu. Foltán mal so sebou aj podporný tím, ktorý mu po celý čas pomáhal a sledoval ho. Na mieste bol aj záchranný hasič, ktorý mu pravidelne meral okysličenosť krvi. Mladík mal k dispozícii dve lietadlá a troch pilotov, taktiež troch baličov padákov. 
 

Nad Prievidzou začal skákať z lietadla z výšky 800-900 metrov už od ôsmej hodiny ráno. Dokopy skákal až jedenásť hodín, pričom na zemi strávil zhruba len tri hodiny a pôvodný predpoklad päťdesiat zoskokov prekonal už po štrnástej hodine popoludní. Nestačilo mu to. Na konci dňa si dal ešte jeden zoskok spolu s kamarátmi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia