Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Ema Stanovská
3. septembra 2023, 15:20
Čas čítania 1:01

Na festivale Burning Man zomrel človek. Ľudia sú stále uväznení na púšti

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mimo prevádzky sú momentálne aj festivalové záchody, pretože služobné vozidlá sa k nim nemôžu dostať, aby ich vyprázdnili.

Na americkom festivale Burning Man, ktorý zasiahli v sobotu prívalové dažde, zomrela jedna osoba. Informoval o tom vo vyhlásení úrad šerifa okresu Pershing, píše BBC.

Policajný úrad uviedol, že „momentálne vyšetruje smrť, ku ktorej došlo počas dažďa“, ale neposkytol žiadne ďalšie podrobnosti o okolnostiach. Rodina osoby bola o incidente informovaná.

Podľa aktuálnych informácií je v nevadskej púšti stále uväznených 70-tisíc ľudí. Najhoršie dažde už pominuli, stále však hrozia ďalšie prehánky a búrky. Situácia ešte nie je stabilizovaná a z areálu sa dá dostať len peši, čo je samo osebe komplikované. Nielenže účastníci nedokážu odniesť všetko svoje vybavenie naraz, ale počas chôdze sa im na nohy lepí aj husté blato.

Niektorí ľudia, ktorí sa pokúsili z festivalu odísť na autách, podľa šerifa pôdu ešte viac rozbahnili. Návštevníci festivalu stanici BBC povedali, že mnohí z nich uviazli v hustom bahne.

Nefungujú ani záchody

Mimo prevádzky sú aj festivalové záchody, pretože služobné vozidlá sa k nim nemôžu dostať, aby ich vyprázdnili. Niektorým ľuďom už došlo jedlo i voda a sú odkázaní na pomoc druhých. Na druhej strane ďalší berú situáciu s humorom a tancujú v blate na techno hudbu.

Nezvyčajné dažde sa objavili na konci deväťdňového festivalu, keď najväčšie davy očakávajú veľké finále – upálenie obrieho dreveného muža. Festival sa začal 27. augusta a trvať mal dozajtra 4. septembra. 

Domov
Zdieľať
Diskusia